Hjælp:Overvågningsliste

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Wikipedia-logo-question.png Denne side er en hjælpeside på den danske Wikipedia.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikipedia og eventuelt teknisk vejledning. Se oversigten over alle hjælpesider under Hjælp.

En overvågningsliste er en specialside, der tillader registrerede brugere at følge med i redigeringer og loghandlinger, der vedrører sider, de ønsker at følge med i. Det vil således fremgå af overvågningslisten, hvis der bliver redigeret i en side, man har på sin overvågningsliste. Det vil også fremgå, hvis en side bliver slettet, gendannet, beskyttet eller flyttet. Brugere, der har patruljeringsrettigheder (patruljanter og administratorer), vil også kunne se de røde udråbstegn (!), der markerer, at en redigering ikke er markeret som patruljeret. Hvis man overvåger en brugerside viser overvågningslisten også, hvis den pågældende bruger får ændret sine brugerrettigheder eller hvis brugeren bliver blokeret. Når man har en side på sin overvågningsliste, overvåges også den pågældende sides diskussionsside. Dette kan ikke fravælges.

Overvågningslisten fungerer på samme måde som oversigten over seneste ændringer, men hvor denne viser alle redigeringer og loghandlinger, viser overvågningslisten kun de sider, man selv har sat på overvågningslisten. Og i modsætning til listen over de seneste ændringer, er overvågningslisten personlig. Andre brugere kan således ikke se, hvilke sider, man har på sin overvågningsliste.

Brug[redigér | redigér wikikode]

Overvågningslisten findes på Speciel:Overvågningsliste og kan åbnes ved at klikke på "overvågningsliste" øverst til højre.

Hvis man bruger Wikipedias standardudseende (Vector) tilføjer man en side til sin overvågningsliste ved at klikke på stjernen øverst til højre for den side, man vil overvåge (Vector skin - page not in the watchlist.png). Man fjerner siden fra overvågningslisten på samme måde. Hvis man bruger Monobook-udseendet, er der en fane ovenpå siderne, hvorpå der står "overvåg". Hvis man klikker på den, skifter den navn til "fjern overvågning". Hvis man klikker på den igen, fjernes siden fra ens overvågningsliste

Man kan se overvågningslisten på to forskellige måder. Enten ved, at hver redigering vises på hver sin linje, eller ved at flere efterfølgende redigeringer på samme side fra samme dag vises samlet. Sidstnævnte aktiveres ved at markere feltet "Udvid overvågningslisten til at vise alle ændringer og ikke kun den nyeste" under indstillinger -> Overvågningsliste.

Hvis man ønsker det, kan man få tilsendt en email hver gang, der sker ændringer i de sider, man har på sin overvågningsliste. Dette aktiverer man via "Send mig en e-mail ved ændringer til en side eller fil på min overvågningsliste" nederst på Speciel:Indstillinger.

Indstillingsmuligheder[redigér | redigér wikikode]

Man kan indstille sin overvågningsliste på forskellige måder. Indstillingsmulighederne findes på under indstillinger -> Overvågningsliste:

  • Antal dage, der skal vises: Op til 30 dage
  • Antal redigeringer i udvidet overvågningsliste: Op til 1000
  • Man kan vælge at aktivere en udvidet overvågningsliste, hvor alle redigeringer på samme side på samme dag vises samlet i stedet for på hver sin linje

Man kan derudover vælge at skjule visse redigeringer. På denne side vælges, hvilke sider, man vil eller ikke vil have vist som standard. De kan også ændres på selve overvågningslisten med virkning for den ene gang (medmindre man laver et bogmærke i browseren til den indstilling):

  • Robotters redigeringer
  • Ens egne redigeringer
  • Uregistrerede brugeres (anonyme) redigeringer
  • Registrerede brugeres (indloggede) redigeringer
  • Kategorisering af sider. Hvis man aktiverer denne mulighed, vises når der tilføjes eller fjernes sider til kategorier, man har på sin overvågningsliste
  • Redigeringer, der ikke er markeret som patruljerede (automatisk eller manuelt, kun relevant for patruljanter og administratorer)

Nedenunder dette, kan man vælge, hvilke artikler, der som udgangspunkt skal tilføjes til ens overvågningsliste, men det kan ændres individuelt, hver gang man står i situationen eller efterfølgende:

  • Sider, man opretter eller ændrer
  • Sider, man flytter
  • Sider, man sletter (kun relevant for administratorer)
  • Sider, man har oprettet
  • Sider, hvor man har foretaget en tilbagerulning
  • Filer, man har uploadet

Derudover kan man vælge at vise Wikidata-sider, hvis tilknyttede sider, man overvåger på den dansksprogede Wikipedia.

Andre muligheder[redigér | redigér wikikode]

Øverst på overvågningslisten er der fire muligheder:

  • "Se ændrede sider i overvågningslisten" er selve overvågningslisten
  • "Rediger overvågningsliste": Her kan man se en oversigt en oversigt over de sider, man har på sin overvågningsliste. De vises i punktform med et afkrydsningsfelt ved siden af. Man kan slette en eller flere sider i sin overvågningsliste ved at markere de sider, man vil fjerne, og så trykke på "fjern valgte" nederst på siden
  • "Rediger rå overvågningsliste": Her står alle de sider, man har på sin overvågningsliste efter hinanden som i et tekstdokument. Via denne funktion kan man tage en backup af sin overvågningsliste eller flytte den til en anden konto. Man kan også markere alt indholdet og derefter slette det. Dermed er hele overvågningslisten tømt. For at gemme ændringer, skal man klikke på "opdater overvågningsliste" nederst. Ændringen kan ikke fortrydes, medmindre man har gemt en backup
  • "Ryd overvågningliste": Med denne knap kan man slette hele sin overvågningsliste. Man bliver bedt om at bekræfte handlingen, hvorefter handlingen ikke kan fortrydes, medmindre man har gemt en backup