Spring til indhold

Hjemmeberedskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Et hjemmeberedskab er når en husstand proaktivt forbereder sig på nødsituationer. Nødsituationen kan spænde fra kortvarig elsvigt, vandforsyningssvigt - til kriser, naturkatastrofer og andre katastrofer, der forårsager forstyrrelse af social orden (det vil sige civil uorden) forårsaget af politiske eller økonomiske kriser.

Den aktuelle forberedelse bør bygge på en risikovurdering og hvor mange penge man vil anvende.

Nødsituationerne, som man vil imødekomme, kan være kortsigtede eller langsigtede scenarier på skalaer lige fra personlig modgang, til lokal forstyrrelse af tjenester, til international eller global katastrofe. Der er ikke en klar skelnen mellem generelt nødberedskab - til forberedelse i form af survivalisme (disse begreber er et spektrum), men der anerkendes ofte en kvalitativ skelnen, hvor preppere/survivalister forbereder sig særligt omfattende, fordi de har højere vurderinger af risikoen for, at katastrofer kan ske.

Danske anbefalinger[redigér | rediger kildetekst]

Beredskabsstyrelsen anbefaler at man forbereder sig til at kunne klare sig i tre døgn (72 timer) i en krise.[1][2]

Historisk[redigér | rediger kildetekst]

I perioden 1950-1992 var der krav om, at mange bygninger skulle have sikringsrum, med forstærket beton i kælderen.[3]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ brs.dk: Forberedt på kriser, backup Citat: "...Hvis du kan klare dig i tre døgn under en krise, kan myndighederne fokusere på at hjælpe udsatte og at genoprette normalen..."
  2. ^ Pjece: brs.dk: Forberedt på kriser, backup Citat: "...Det er anbefalingen, at du og din husstand skal kunne klare jer i tre døgn. Det giver myndighederne tid til at arbejde på at normalisere situationen og hjælpe der, hvor behovet er størst..."
  3. ^ Den store danske: beskyttelsesrum

Eksterne referencer[redigér | rediger kildetekst]

BeredskabetSpire
Denne artikel om beredskabet er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.