Hollywood Undead

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ikke at forveksle med The Undead.
Hollywood Undead
Hollywood Undead ved Rock am Ring i 2018.
Information
Oprindelse USA
Genre Nu-metal, rap rock Rediger på Wikidata
Aktive år 2005 –
Pladeselskab Polydor,
Universal Music Group,
A&M Octone Records Rediger på Wikidata
Associeret med Lorene Drive, Deuce
Medlemmer J-Dog
Funny Man
Johnny 3 Tears
Charlie Scene
Danny
Tidligere medlemmer Shady Jeff, Deuce, Da Kurlzz
Eksterne henvisninger
hollywoodundead.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Hollywood Undead er et amerikansk rap rockband fra Los Angeles i Californien. De udgav deres debutalbum, Swan Songs, 2. september 2008, og deres live CD/DVD Desperate Measures, 10. november 2009.[1] Efterfølgende har bandet udgivet fire albums under titlerne American Tragedy d. 4. april 2011, Notes From The Underground d. 8. januar 2013, Day of the Dead d. 31. marts 2015, Five(V) d. 27. oktober 2017, samt EP'en "PSALMS" d. 2. november 2018.

Bandet kendetegnes ved brug af masker under koncerter samt fotosessions. Hvert medlem af bandet har deres eget unikke design af maske, men alle maskerne stammer fra designet af en traditionel hockey maske.

Bandet har solgt over 2 millioner plader i USA, og omkring 3 millioner plader over hele verden.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Formation og Swan Songs (2005–2009)[redigér | rediger kildetekst]

Bandet opstod i 2005, fra en sang med navn "The Kids" som J-Dog og Deuce lage op på bandets MySpace profil. De fik så mange positive anmeldelser at det førte dem til at forme en gruppe. Gruppen indeholdte Shady Jeff, Da Kurlzz, Johnny 3 Tears, Charlie Scene, J-dog, Deuce og Funny Man. Sangen "The Kids" skulle oprindeligt have heddet Hollywood, og bandets navn skulle være Undead. De skrev Hollywood (sang titlen) og Undead (bandets navn) på en CD, og gav den til J-Dogs nabo, som troede at deres band blev kaldt Hollywood Undead, fordi det stod på CD'en, og det kunne alle i bandet lide, og sådan fik de navnet Hollywood Undead.

Bandet tog kun et år om at arbejde på deres debutalbum, Swan Songs. De andre to år gik på at lede efter virksomheder som ikke prøvede på at censurere deres album. Først så skrev de en pladekontrakt med MySpace Records i 2005, men forlod dem efter at de prøvede at censur deres første album. Så skrev de en kontrakt med A&M/Octone Records, og så blev deres første album Swan Songs udgivet den 2 september 2008, og albummet kom havnede på nummer 22 på Billboard 200 den første uge efter udgivelsen, og solgte 21.000 kopier. Den 18 maj 2009 udgav de to bonus numre. I april 2009 turnerede de med Skrillex. Den 23 juni 2009 udgav de deres Swan Songs B-Sides EP igennem ITunes.

I juli 2009 udgav bandet sangen "Dove and Grenade", som hørte til deres kommende CD/DVD "Desperate Measures", som officielt blev udgivet den 10 november 2009. CD'en inkluderede seks ikke udgivet sange, tre af dem som var cover numre, og en remix af "Everywhere I Go", og seks live optagelser af sange fra Swan Songs, og en DVD af et fuld live præsentation af bandet. December 2009 vandt bandet for "Best Crunk/Rock Rap Artist" ved Rock on Request Awards. I den første uge af udgivelsen af Desperate Measures havnede den på nummer 29 på Billboard 200. Og den topped også nummer 10 på Billboards Rock album diagram, nummer 8 på Alternative Albums diagram, nummer 5 på Hard Rock album diagram og nummer 15 på Digital Albums diagram.

Afsked med Deuce og American Tragedy (2010–2011)[redigér | rediger kildetekst]

I tidlige ende af 2010 meddelte bandet at sangeren, Deuce, har forladt bandet på grund af musikalske forskelle. Mange havde også på fornemmelsen af at det var sket, fordi at Deuce ikke dukkede op på Vatos Locos turen. Efter et par uger spurgte bandet en god ven som de havde kendt i lang tid Daniel Murillo, om han ikke kunne tage Deuces plads. Det var ikke lang tid efter at Daniel netop havde fremført auditions for sæson 9 af American Idol. Daniel valgt at droppe ud af konkurrencen for at komme med i bandet. Daniel var også forsangeren i bandet Lorene Drive. Deuce udgav senere en sang ved navn "Story of a Snitch" imod bandet, hvor han siger at han blev smidt ud. Bandet udtalte sig at de ikke vil "stop ved hans level" og valgte at ignorere det. I midten af Januar udtalte bandet at Daniel Murillo var en officiel medlem, og går ved navnet "Danny".

Man vidste ikke særligt meget om situationen, indtil at det blev bragt op af intervieweren Bryan Stars på YouTube. Johnny 3 Tears og Da Kurlzz fortalte ham at bandet skulle hele tiden tilfredsstille Deuce når de var ud og turnere "Det var så slemt at jeg ikke tror, at der ville have været et andet album, hvis han stadig var med os", fortalte Da Kurlzz. Johnny 3 Tears sagde "Det var bare, at han ikke kunne lide at være ude og ture, så vi blev nød til at gøre ting for at gøre ham glad. Han påstod også at han skrev alle sangene". Bandet valgte senere at droppe emnet efter, og siger at de er kommet over det, og vil helst ikke komme ind i for mange detaljer.

Martini Beerman fra rock.com interviewede Charlie Scene og J-Dog, og de valgte at forklare hvordan det førte til at de splittede. Charlie Scene fortalte intervieweren, "Han ville have sin egen personlige assistent (Jimmy Yuma) med ud og turnere. Ingen af os havde en personlig assistent, vi er ikke egoistiske. Vi har ikke brug for det, og han ville have at bandet skulle betale for det, og det gjorde vi i fire måneder. Efter det var vi ligesom, 'vi gider ikke betale 800 dollars om ugen for at få din ven med ud på turne'. Vi tog til lufthavnen for at flyve ud til vores næste tour, og han dukkede ikke op. Så vi var ligesom, hvad fanden skal vi gøre? Vi ringede til ham han svarede ikke. Så de første 2 uger af turen sang jeg hans dele".

Bandet begyndte at skrive materiale for deres andet studiealbum American Tragedy. Den 1 april 2010, startede bandet deres egen iheartradio sation, med horror og thrillers fortællinger. I interviews har bandet erklærede intentioner om at indspille deres andet album i sommeren 2010, og udgive den til efteråret. James Deiner, hovedet af bandets pladeselskab, bekræftede det næste album at blive udgivet efteråret 2010 og mener at det vil lancer dem indtil mere mainstream succes, gør det til en "stort næste skridt" for bandet. Bandet bekræftede også at produceren Don Glimore, som også arbejde med deres debut album, er kommet tilbage for at producere det nye album. De blev færdig med at indspille sangene omkring miden af november og bandet begyndte at blande albumet dagen efter Thanksgiving.

Bandet begyndte et marketing kampagne for deres andet album. De co-headlined Nightmare After Christmas Tour med Avenged Sevenfold og Stone Sour, for at support deres album. Den 8 december 2010, udgav bandet værket til albummets første single, ved navnet "Hear Me Now". Sangen blev udgivet den 13 December, på radio og på bandets YouTube kanal, og blev lavet tilgængelig som en digital single den 21 December. J-Dog sagde at det er han favorit sang som bandet har lavet indtil videre. Sangens lyrics fortæller en historie omkring en person som er deprimeret og håbløs, idet en meget dyster tone til sangen. Efter de første par dage efter udgivelsen kom den på nummer 2 på iTunes Rock Chart.

Januar den 11 2011, udtalte bandet sig at det nye album vil have navnet American Tragedy. Dagen efter, udgav de en smagprøve af albummet på deres YouTube kanal. Januar den 21 udgav de en ny sang "Comin' in Hot" som var gratis at downloade. De afslørede i "Comin' in Hot" traileren at det nye album vil blive udgivet i marts 2011. I senere interviews udtalte bandet sig om at at deres album vil blive udgivet den 8 marts 2011. Men den 22 februar 2011 blev det meddelt at albummet blev skubbet tilbage til den 5 april 2011.

Den 6 februar 2011, udgav bandet en anden sang "Been to Hell" som også var gratis at downloade. J-Dog sagde at han vil blive ved med at udgive "prøver" gratis, indtil albumment kommer ud.

American Tragedy viste sig at blive mere succesfuld end deres første album Swan Songs, da den solgte 66.915 kopier den første uge, mens Swan Songs kun solgte 21.000 kopier den første uge. American Tragedy toppede også nummer 4 på Billboard 200 mens Swan Songs højeste punkt var nummer 22. Den toppede også nummer 2 på mange andre diagrammer, mens den også toppe nummer 1 på Billboards Top Hard Rock Albums diagram. Albummet var også succesfuld i andre lande, den toppede nummer 5 i Canada og nummer 43 i United Kingdom.

For at blive ved med at fremme albummet, så headlined bandet Revolt Tour sammen med 10 Years, Drive A og New Medicine. Som tog sted den 6 april og den 27 maj 2011. Efter turen, spillede bandet forskellige steder i Europa, Canada og Australien. De headlined også Endless Summer Tour sammen med All That Remains og Hyro da Hero, som tog sted den 18 Juli og den 7 august 2011.

Bandet meddelte august 2011 at de vil udgive et remix album af nogle sange fra American Tragedy. Albummet indholdet remix af sangene som "Bullet" og "Le Deux", og remisene er lavet af fans. En musikvideo vil blive udgivet af remix "Levitate", og titlen for albummet hedder American Tragedy Redux med udgivelse dato den 21 november 2011. Den 1 november 2011 satte bandet en ny tour med titlen "World War ||| Tour med Asking Alexandria, We Came As Romans og D.R.U.G.S. Efter "World War ||| tour" hoppede bandet med på Avenged Sevenfold igen med "Buried Alive" tour sammen med Black Veil Brides og Asking Alexandria som tog sted den 11 november til den 14 december.

Notes from the Underground (2012–2013)[redigér | rediger kildetekst]

Imens de var i gang med at tour med deres album American Tragedy så udtalte Charlie Scene at de har planer om at begynde på deres tredje studie album sent i november 2011. De ville skrive sangen mens de var i gang med "Buried Alive" touren. Bandet sagde også at albummet vil bliver mere ligesom Swan Songs end American Tragedy.

I et in interview med Kevin Skinner fra The Daily Blam, afslørede Charlie Scene mere information omkring albummet. Han afslørede at der måske ville blive en gæste artist i albummet. Han sagde også at de vil opgradere deres masker for deres næste album, ligesom de også har gjort ved det gamle album. Han regner også med at albummet vil komme ud i sommeren 2012.

Artistdirect nævnede bandets kommende album som et af de album som flest ser frem til. Bandet afslørede at Griffin Boice og Danny Lohner, som også arbejde med bandet på deres tidligere albums, er kommet tilbage for at arbejde med deres nye album.

Den 19 oktober udgav de sangen "Dead Bite" fra deres album som er gratis at downloade, sammen med en lyrics video som afsløre den første singels udgivelse dato. Den 29 oktober kom singlen ud "We Are" sammen med albumtitlen Notes From the Underground. Den 10. december udgav bandet musikvideoen for "We Are" på deres Vevo kanal på YouTube. De arbejde sammen med Clown fra Slipknot, som instrueret musikvideoen.

Albummet blev udgivet den 13 januar 2013 og solgte 53.000 kopier den første uge. Den toppede nummer 2 på Billbord 200 og Nummer 1 på Canadas Top Albums diagram. Som gør at det er det album som de har udgivet som har fået den højeste bedømmelse.

Day of the Dead (2014–2016)[redigér | rediger kildetekst]

I 2013 meddelt Hollywood Undead at de havde planer om at udgive et nyt studie album i 2014. Den 12 april 2014, uploade Johnny 3 Tears et billede på hans instragram, med planerne om bandets udgivelse nye album til sommer. Den 16 oktober uploade bandet billeder på deres Facebook, Twitter og Instragram sider, om #HUDayOfTheDead. Oktober den 17, lækkede Hollywood Undead Vevo, sangen "Day of the Dead" selvom det kortefter blev fjernet.

Oktober d. 23 2014 udkom "Day of the Dead". Den anden single "Usual Suspects" kom ud den 17 februar 2015. Den næste single "Gravity", kom ud den 24 februar 2015. Og deres nye album Day of the Dead blev udgivet den 31 marts 2015.

Five og Psalms (2017–2018)[redigér | rediger kildetekst]

D. 24. Juli 2017 blev sangen blev musikvideoen til sangen "California Dreaming" udgivet. Det var den første single fra deres kommende album Five (Skrevet som "V" på coveret af albummet). Efterfølgende udgav de også en musikvideo til sangen "Whatever It Takes" d. 25 august, samt senere hen d. 29 september musikvideoen til singlen "Renegade". D. 10. oktober blev det offentliggjort at bandmedlemmet Matthew "Da Kurlzz" Busek havde forladt bandet efter 12 år som en del af det. Kort tid efter udgav bandet deres fjerde og sidste single fra albummet, "We Own The Night", d. 13. oktober. Bandets har siden udgivet musikvideoer til sangene "Black Cadillac", "Your Life", og "Riot".

Efter flere måneders spekulationer angående Matthew "Da Kurlzz" Buseks' afsked med bandet, forklarede bandet i et interview med METALSHOP d. 21. februar 2018, at det var grundet uenigheder angående bandets musikalske retning der gjorde at Busek valgte at forlade bandet.

Efter udgivelsen af albummet "Five", blev det annonceret d. 30. oktober 2018 at bandet ville udgive en EP med titlen "PSALMS", der ville inkludere de to tidligere udgivelser "Gotta Let Go" og "Another Level", samt tre andre numre. Bandet har tidligere nævnt at sangene på EP'en var sange der ikke originalt kom med på albummet "Five".

New Empire (2019–)[redigér | rediger kildetekst]

I et interview med bandmedlemmerne Jorel "J-Dog" Decker og Jordan "Charlie Scene" Terrell 6. september 2019 blev det nævnt, at bandet regner med at udgive deres sjette album i starten af år 2020. I en udtagelse fra bandet nævnte de at deres nye album komme til at have en "hårdere tone" end tidligere udgivelser.

Den 24. oktober blev sangen "Already Dead" udgivet som den første single fra deres kommende album.

Den 15. november udgav bandet sangen "Time Bomb", samtidig med at offentligegøre navnet på deres nye album New Empire, Vol. 1. Som navnet indikerer, vil albummet være af to dele, hvor den første del vil inkludere 9 sange. Titlerne på sangene er som følgende: "Time Bomb", "Heart of a Champion", "Already Dead", "Empire", "Killin' It", "Enemy", "Upside Down", "Second Chances", og "Nightmare".

I december 2020 blev New Empire, Vol. 2 udgivet.

Bandmedlemmer[redigér | rediger kildetekst]

Tidslinje

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Studiealbum

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Swan Songs Hollywood Undead (2009-11-23 Amazon.com)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]