Hundige

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Hundige
Storkøbenhavn
Overblik
Bydel: Hundige
Postnr.: 2670 Greve
Kommune: Greve Kommune
Sogn(e): Hundige-Kildebrønde Sogn
Hundige Kirke
Hundige Kirke
Oversigtskort
Hundige ligger i Sjælland
Hundige
Hundige
Hundiges beliggenhed

Hundige (tidligere også Hundie) er en sydvestlig bydel i Storkøbenhavn beliggende på Østsjælland ved Køge Bugt. Bydelen hører under Region Sjælland, ligger i det nordøstlige hjørne af Greve Kommune og udgør den folkerigeste del af Hundige-Kildebrønde Sogn. "Hundige" var før byudviklingen startende i 1960'erne betegnelsen for en lille landsby lige syd for det, der i dag er grænsen til Ishøj Kommune.

Siden da er markerne omkring den daværende landsby blevet udstykket: I 1960'erne blev området vest og sydvest for landsbyen udstykket og bebygget med parcelhuse, og syd for landsbyen åbnede Hundige StorCenter i 1974 (i dag, Waves) omgivet af områder med almennyttige lejligheder bygget sidst i 1960'erne og især op igennem 1970'erne. I 1976 blev s-togets jernbane langs Køge Bugt forlænget fra Vallensbæk til Hundige, hvor Hundige Station fik plads i umiddelbar tilknytning til storcenteret og samme år blev bydelens egen kirke, Hundige Kirke, indviet.

Byen har en forholdsvis høj kriminalitet, hvoraf de fleste er begået i det store boligprojekt kaldet Askerød i den nordlige del af forstaden.[kilde mangler]