Hvor ska' vi sove i nat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
"Hvor ska' vi sove i nat?"
Single af Laban
fra albummet Laban
B-side(r) "Hvad er galt med mig?"
Udgivet 1982
Format 12" single
Genre Pop, disko
Længde 3:01
Pladeselskab EMI
Skrevet af Dario Farina, Enzo Ghinazzi, Daniele Pace, Ivan Pedersen
Producer(e) Tommy Seebach, Cai Leitner
Labans singlekronologi

"Hvor ska' vi sove i nat?" / "Hvad er galt med mig?"
(1982)
"Meget bedre nu" / "Det jeg føler for dig"
(1983)

"Hvor ska' vi sove i nat?" er en sang af den danske popduo Laban, fra albummet Laban. Sangen blev udgivet som første single fra albummet i 1982. Det er en dansk version af den italienske sang "Sarà perché ti amo", med dansk tekst af Ivan Pedersen. "Hvor ska' vi sove i nat?" var produceret af Tommy Seebach og Cai Leitner.

Baggrund og indspilning[redigér | rediger kildetekst]

I 1981 fik pladeselskabsmand Cai Leitner på EMI tilsendt singlen "Sarà perché ti amo" fra den italienske popgruppe Ricchi e Poveri. Leitner mente sangen havde hitpotentiale, og besluttede at lave en dansk version. Tilfældigt hørte Leitner sangeren Ivan Pedersen øve en sang i et studie sammen med en anden sangerinde. Leitner bad Ivan Pedersen skrive en dansk tekst til "Sarà perché ti amo", som blev til "Hvor ska' vi sove i nat?". Herefter indspillede Tommy Seebach, der var "in-house-producer" på EMI, sangen med vokaler af Ivan Pedersen og sangerinden Lecia Jønsson, der var tilknyttet EMI. Da begge sangere var involveret i andre projekter, besluttede de i samråd med pladeselskabet at udsende singlen under et andet navn. Tommy Seebach foreslog navnet Laban, inspireret af Abba, hvori der også indgik to a'er.[1]

Spor[redigér | rediger kildetekst]

  • 12" single
  1. "Hvor ska' vi sove i nat?" – 3:01
  2. "Hvad er galt med mig?" – 3:25

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kaae, Peer (2010). Tommy - en biografi. People's Press. ISBN 9788771089271.