Innerfjorden (del af Øksfjorden)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Innerfjorden. (Se også artikler, som begynder med Innerfjorden)
Øksfjorden
Innerfjorden med Vestpolltinden (956 moh.) i midten af billedet og Botntindan (976 moh.) til højre.
Innerfjorden med Vestpolltinden (956 moh.) i midten af billedet og Botntindan (976 moh.) til højre.
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Lødingen
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Hinnøya
Type Fjord
Maks. længde 5,5 km
Oversigtskort

Innerfjorden er navnet på den indre, nordlige del, af Øksfjorden i Lødingen kommune i Nordland fylke i Norge. Den har forbindelse ud gennem Vester- og Austerstraumen på hver side af Husjordøya og går 5,5 kilometer mod nord til Vestpollneset, hvorfra fjordarmen Vestpollen fortsætter mod nordvest. Den kortere Austpollen går i østlig retning fra nordenden af Innerfjorden. På vestsiden af Innerfjorden ligger Lakselvtindan (748 moh.) og Lakselvfjellet (553 moh.) mens på østsiden ligger Brynnelslåttheia (719 moh.) som SørdalstunnelenEuropavej E10 går gennem før den krydser over strømmene via Husjordøya.[1]

Med undtagelse af nogle affolkede gårde i Austpollen er der ingen bebyggelser langs Innerfjorden som næsten i sin helhed ligger i Møysalen landskapsvernområde. Vestpollen ligger i Møysalen nationalpark.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Innerfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi