Instagram

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Instagram
Instagram logo.svg
URL-adresse instagram.com
Sidens type Socialt medie
Sprog 25+
Indholdslicens Freeware
Ejer(e) Facebook, Inc.
Skabt af Kevin Systrom
Lanceret 6. oktober 2010
Sidens status aktiv

Instagram er en onlinebaseret fotodelings- og social netværkstjeneste, der gør det muligt for brugerne at tage et billede, anvende et digitalt filter til deling, samt dele det på en række sociale netværkstjenester, herunder Instagrams egen.[1]

Et karakteristisk træk ved filteret er, at fotografier dannes i kvadratisk form, svarende til Kodak Instamatic- og Polaroid-billeder, i modsætning til billedformaterne 4:3 og 16:9, der typisk anvendes af mobile kameraer. Mediet er i dag verdenskendt. Det er også muligt at sende billeder og beskeder over deres funktion kaldet "direkte". Man kan også uploade videoer.

Efter opdateringen i april 2016, er det blevet muligt at optage og poste et minuts video. Før opdateringen kunne man kun uploade 15 sekunders videoer. Man kan have en privat eller offentlig profil, hvilket afgør om det kun er dine følgere eller alle der skal kunne se dine fotos. Folk kan like, anmelde, gemme og kommentere dine opslag.

I november 2019 fjerner det sociale netværk fanen "Abonnementer" fra den officielle ansøgning "for at undgå misforståelser."[2]Fanen giver dig i det væsentlige mulighed for at spore handlinger fra andre brugere: likes, kommentarer og abonnementer. Selvom denne funktion nu mangler, er det muligt at modtage disse oplysninger via tredjeparts tjenester.


Det instagram-post med flest likes er et billede af et æg på profilen “world_record_egg”.


Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Frommer, Dan (1. november 2010). "Here's How To Use Instagram". Business Insider. Hentet 20. maj 2011. 
  2. ^ [1]
Anime eller mangaSpire
Denne artikel om medie og kommunikation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.