Spring til indhold

Institut for Miljøvurdering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Institut for Miljøvurdering var en uafhængig institution under Miljøministeriet, der havde til formål at medvirke til, at miljømålene nås på den økonomisk mest effektive måde.

Institutet blev oprettet i februar 2002 med den kontroversielle politolog Bjørn Lomborg som direktør. Lomborg forlod stillingen i juli 2004 og blev afløst af professor i zoologi Peter Calow. Peter Calow trådte tilbage som direktør i september 2006 efter afsløringen af en alvorlig regnefejl i en af instituttets rapporter.[1] Kort efter blev det i forbindelse med finanslovsaftalen for 2007 besluttet, at Institut for Miljøvurdering skulle lægges sammen med Det Økonomiske Råds Sekretariat.[2] Samtidig blev Det Økonomiske Råd suppleret med et nyoprettet Miljøøkonomisk Råd, så institutionen skiftede navn til De Økonomiske Råd.

Sammenlægningen blev fuldført 1. juli 2007.

  1. ^ Regnefejl gjorde stolen varm. Artikel på transportnyhederne.dk. Hentet 1. marts 2014.
  2. ^ "Tekst fra Aftale om Finanslov 2007. De Økonomiske Råds hjemmeside. Hentet 1. marts 2014". Arkiveret fra originalen 21. juni 2007. Hentet 1. marts 2014.

Ekstern henvisning

[redigér | rediger kildetekst]
MyndighedSpire
Denne artikel om en offentlig myndighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.