Internetfænomen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Internet meme)

Et internetfænomen (internetmeme, et meme eller mem) er noget oprindeligt ukendt, der spredes på tværs af internettet og opnår stor popularitet og anerkendelse på kort tid. Det er primært forbundet med perioden fra anden halvdel af 1990'erne og fremefter, hvor hjemmecomputere og internettet var blevet en del af hverdagen. Et internetfænomen kan ofte blive kopieret af andre, som laver deres egen version, hvilket bliver en del af fænomenet.

Et internetfænomen kan betragtes som et humoristisk emne, herunder enkle sætninger eller gestus. Det kan tage form af et billede, hyperlink, video, websted, kryptovaluta (memecoins) eller hashtag. Det kan blot være et ord eller en sætning, herunder en bevidst stavefejl. Disse små bevægelser har tendens til at sprede sig fra person til person via sociale netværk, blogs, direkte e-mail eller nyhedskilder. De kan vedrøre forskellige eksisterende internetkulturer eller subkulturer, og de skabes eller spredes ofte på steder såsom 4chan, Reddit, 9GAG og talrige andre i vores tid, eller på Usenet-boards og andre sådanne tidlige internetkommunikationsfaciliteter.

Begrebet meme blev opfundet af Richard Dawkins[kilde mangler] i 1976 som kulturarvens mindste enhed.


Galleri[redigér | rediger kildetekst]

Eksempler på internetfænomener[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Doge på Commons
  2. ^ Trollface / Coolface / Problem? på KnowYourMeme.com

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.