Doge (internetfænomen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Doge meme relateret til Wikipedia

Doge er et såkaldt “meme” aka. internetfænomen, der blev kendt i 2013. På de fleste billeder af Doge ser man en Shiba, der stirrer på én, mens flerfarvet tekst i Comic Sans “svæver” omkring den. Teksten står med en slags engelsk, der ikke er skrevet ordentligt. Doge var en hun-hund ved navn Kabuso.

Kabuso er en frugt, og shibaen blev kaldt netop Kabuso pga. ejeren der syntes at hendes hoved lignede kabusoen. Doge blev kendt da et billede fra 2010 blev kåret som årets “meme” i 2013. Der er tilmed også et Google-easter egg med hunden. Doge blev kendt, da billedet blev spammet på Reddit’s r/MURICA-subreddit af 4chan. Memet blev i 2013 rangeret som nr. 12 på MTV’s “50 Things Pop Culture Had Us Giving Thanks For”-liste. I spillet “The Legend Of Zelda: Tri Force Heroes” kan man se en refence til internetfænomenet (i den nordamerikanske version).

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.