Jørgen Melskens

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jørgen Lind Melskens (født 14. november 1943 - død 16. februar 2018) var en dansk skuespiller.

Melskens var autodidakt og havde således ingen formel skuespilleruddannelse.[1] I 1970'erne og 80'erne var han med i teatergruppen Skifteholdet og i 1971 blev han leder af Debatteatret, som Danmarks yngste teaterleder. Han har medvirket i flere film og har også spillet med i bl.a. Dragør-Revyen.

Melskens var medlem af Enhedslisten og før det medlem af Danmarks Kommunistiske Parti. I 1996 var han med til at starte Sundby Lokalhistoriske Forening, som han var formand for i en årrække. Derudover har han været medlem af Ældrerådet i Københavns Kommune. Melskens var også kulturanmelder på dagbladet Arbejderen og stod indtil 2017 bag det ugentlige radioprogram 'Radio Spartakus' på lokalradioen Christianshavns Kanal.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Jørgen Melskens". danskefilmkritikere.dk. Danske Filmkritikere. Hentet 26. marts 2015. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Jørgen Melskens kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.