J.Lindeberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Denne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Ambox scales.svg Denne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

J.Lindeberg et Svensk varemærke, grundlagt i 1996 af Johan Lindeberg, med visionen om at udvide normen for såvel mode og golfbeklædning. J.Lindeberg tilbyder en unik kombination af mode og sports beklædning tilpasset den aktive livstil.

Virksomheden har hovedkontor i Stockholm, (Sverige) med en distribution som rækker udover mere end 35 lande. Idag strækker kollektionerne sig fra Mode, Golf, Ski og Active Wear.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Johan Lindeberg grundlagde varemærket i 1996. Johan Lindeberg som tidligere var Markedsførrings chef for Diesel besluttede at prøve sine egne visioner, med eget brand.

Det første designkoncept for J.Lindeberg blev, 21st Century Lifestyle. Kollektionen som var mode og golf tøj til mænd blev vist under New York Fashion week. Johan Lindeberg har altid haft stor interesse for aktiv sport og ideen om at blande den med mode, lå ham ganske nært. For at videreudvikle golf kollektionen henvendte Johan Lindeberg sig til sin gode ven PGA-tour golf spilleren Jesper Parnevik. Det var meget oplagt, da Jesper Parneviks fremtoning passede perfekt til J.Lindeberg's kreative koncept. Dette gav samtidigt golf kollektionen et mere professionelt snit. De fleste vil nok huske Jesper Parneviks påklædning da han vandt Byron Nelson Classic Championship i Texas i et par lyserøde chinos.

I 2002 introducerede J.Lindeberg sin første dame kollektion. Året efter kom så den første ski kollektion, som den tidligere Svenske skiløber Jon Olson blev frontfigur på.

I år 2007, samme år som J.Lindeberg kunne fejre sit 10 års jubilæum blev Proventus ny ejer sammen med Stefan Engström, som også blev firmaets nye VD.

Siden 2012 har J.Lindeberg været ejet af Anders Holch Povlsen (grundlægger og ejer af Bestseller Group), Dan Friis, Allan Warburg (tilmed en del af ejerkredsen i Bestseller China) samt Stefan Engström som fortsat er VD for selskabet.

J.Lindeberg har gennem årene ekspanderet, og har i dag bland andet også et Kinesisk datterselskab. Varemærket findes i dag i over 215 egne butikker og shop in shops. Og har en årlig omsætning på ca. 1.6  milliarder Svenske kroner.

Hovedkontoret er stadig placeret i Stockholm hvor også hele det internationale design team har til huse. Fra Januar 2016 kom Johan Lindeberg tilbage til virksomheden som kreativ konsulent.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]