Jacob Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jacob Hansen
Jacob Hansen.jpg
Jacob Hansen i Hansen Studios i 2011.
Information
Født 9. november 1970 (51 år)
Esbjerg Rediger på Wikidata
Oprindelse Esbjerg
Genre Heavy metal, hård rock
Beskæftigelse Sanger, guitarist, musikproducer
Aktive år 1986 -
Associeret med Invocator, Beyond Twilight, Anubis Gate
Har påvirket Volbeat[1]
Instrumenter
Sang, guitar
Eksterne henvisninger
Officiel hjemmeside

Jacob Hansen (9. November 1970 i Esbjerg) er en dansk sanger, guitarist og musikproducer, der driver Hansen Studios. Han har været forsanger i thrash metalbandet Invocator og Beyond Twilight.

Som producer har han arbejdet med adskillige både danske og internationale navne, særligt inden for rock- og heavy metal-genren. Han har bl.a. produceret samtlige af Volbeats albums og flere albums for Dúné.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Allerede som 15-årig var Hansen med til flere jamsessions. Dette resulterede i at han året efter var med til at danne thrash metalbandet Black Creed, der kort efter ændrede navn til Invocator.[2] I første halvdel af 1990'erne udgav bandet tre album med Hansen som sanger og guitarist. I 1995 gik bandet i opløsning. Syv år senere blev bandet dog gendannet, og i 2003 udgav de albummet Through the Flesh to the Soul.

Han blev medlem af Beyond Twilight, som han tidligere havde indspillet to album med som forsanger.

Fra 2006-2011 var Hansen sanger i det progressive metalband Anubis Gate, hvor han både sang og producerede albummerne Andromeda Unchained og The Detached.

Siden 1990 har Hansen været aktiv som musikproducer i Ribe, hvor han driver Hansen Studios.[2] Han arbejdede oprindeligt med lokale navne som Urkraft, Raunchy og The Arcane Order. I midten af af 2000'erne de de første udenlandske bands som Maroon, Deadlock og Rob Rock til Ribe for at indspille musik i hans studie. Han arbejder særligt med rock- og heavy metalbands. I 2003 producerede hansen demoen Beat the Meat for det danske heavy metalband Volbeat. Dette blev starten på et samarbejde, der har varet lige siden, og Hansen har produceret alle deres albums. I et interview udtalte forsangeren Michael Poulsen han havde "en stor del af fortjenesten af, at vi [Volbeat] lyder som vi gør."[1] Han har også produceret adskillige albums for det danske rockband Dúné og der færøske viking metalband Týr.[3][4]

Ved Danish Metal Awards har han modtaget prisen for "Bedste produktion" for Hatespheres album The Sickness Within sammen med Tue Madsen i 2005, for Volbeats album Guitar Gangsters & Cadillac Blood i 2008[5] og for Anubis Gates album The Detached i 2009.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Med Invocator[redigér | rediger kildetekst]

Med Beyond Twilight[redigér | rediger kildetekst]

Med Anubis Gate[redigér | rediger kildetekst]

  • 2007: Andromeda Unchained
  • 2009: The Detached

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Artikel: VOLBEAT – DE NYE MASTODONTER Arkiveret 4. maj 2016 hos Wayback Machine. Lydtapet.net. Hentet 9/12-2015
  2. ^ a b History. Webarchive - Jacob Hansen. Hentet 29/9-2015
  3. ^ Jacob Hansen. Allmusic. Hentet 29/9-2015
  4. ^ Frank Albrecht: "Der Produzent: Jacob Hansen". Rock Hard, August 2008, Seite 27
  5. ^ METALLICA, VOLBEAT, SCAMP Honored At DANISH METAL AWARDS. Blabbermouth.net. Hentet 30/9-2015

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]