Jacque Fresco

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Jacque Fresco, 2006

Jacque Fresco (født 13. marts 1916) er en selvlært industriel designer, forfatter, underviser, futurist, social ingeniør og stifter af The Venus Project.

The Venus Project, som blev påbegyndt i midten af 1970'erne, er et forsøgscenter beliggende i udkanten af den lille by Venus, Florida i USA. På dette ca. 25 acre store areal har Jacque Fresco og Roxanne Meadows bygget en række forsøgsbygninger, i hvilke mange af Frescos designidéer præsenteres og løbende udvikles.

Filmen Future by Design (2006), beskriver Frescos liv og arbejde, fra han som 13-årig oplevede børskrakket og den efterfølgende depression. Fresco underviser fortsat i en lang række emner, fra holistisk design af bæredygtige byer, energieffektivitet og ligelig fordeling af naturens ressourcer, til avanceret teknologisk automatisering, med fokus på at omstrukturere verdenssamfundet til gavn for alle Jordens beboere, og et bæredygtigt miljø.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]