Spring til indhold

Jake Bugg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jake Bugg
Jake Bugg i november 2012
Information
FødtJake Edwin Charles Kennedy
28. februar 1994 (30 år)
Clifton, Storbritannien Rediger på Wikidata
GenreIndie
BeskæftigelseMusiker, sanger, sangskriver
Aktive år2011-
PladeselskabMercury Records
Instrumenter
Guitar, basguitar, klaver

Jake Edwin Charles Kennedy (født 28. februar 1994 i Nottingham), kendt under kunstnernavnet Jake Bugg, er en engelsk musiker, sanger og sangskriver. I løbet af sin karriere har han udgivet to albummer i 2012 og 2013 og optrådt adskillige gange i talkshows. Hans musikstil er især inspireret af The Beatles, Johnny Cash, Don McLean, Oasis, Donovan, The Everly Brothers og Jimi Hendrix.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Jake Bugg blev født i Nottingham i England som søn af musikalsk interesserede forældre, der begge har udgivet musik i deres ungdom. Jake selv begyndte at spille guitar som 12-årig og antog sin fars efternavn, Bugg, som sit kunstnernavn. Som 17-årig optrådte han første gang foran et stort publikum ved Glastonbury Festival i 2011, hvilket førte til hans pladekontrakt med Mercury Records.

Den 15. oktober 2012 udgav Jake sit første album, Jake Bugg, som blev en stor succes i Jakes hjemland. Albummet lå på førstepladsen på den britiske hitliste og er solgt i over 600.000 eksemplarer, hvilket gør det til det 57. bedst sælgende album i Storbritannien siden 2010'ernes begyndelse. Det blev også en moderat succes i andre Commonwealth-lande samt i visse lande i Europa.

Jakes andet album, Shangri La, blev udgivet den 18. november 2013 og er blevet til i samarbejde med blandt andre Elvis Costellos trommeslager Pete Thomas og trommeslageren Chad Smith fra bandet Red Hot Chili Peppers.

I et interview fra 2014 har Jake Bugg meddelt, at han er i færd med at lave et tredje album.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Albummer[redigér | rediger kildetekst]

Singler[redigér | rediger kildetekst]

År Single Album
2012 "Trouble Town" Jake Bugg
"Country Song"
"Lightning Bolt"
"Taste It"
"Two Fingers"
"Seen It All"
"Broken"
2013 "What Doesn't Kill You" Shangri La
"Slumville Sunrise"
"A Song About Love

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]