Jan Jet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jan "Jet" Nielsen (født 1952 eller 1953,[1] død juli 2022[2]) var forsanger i et af Danmarks første punkbands, Lost Kids fra Århus, der var aktivt i slutningen af 1970'erne og begyndelsen af 1980'erne.

Lost kids startede egentlig på en en løgn. Da Jan Jet mødte en journalist i København engang i 70'erne, spurgte hun, hvordan det var han så ud, for det var jo ikke normalt at have sådan et punk-outfit på i Danmark. Han løj så og fortalte, at det var fordi han havde et band der hed Lost Kids hjemme i Århus.

14 dage senere fik Jan så et telegram af journalisten at hun besøgte ham i næste uge så hun kunne få interviewet hans punk-band. Jan samlede så nogle mennesker ude fra friskolen, lavede to numre om, og skrev et selv.[3]

I dag er sange som "Cola freaks", "Rådden dig", "Født som nul" og "Hva' sir du så" nærmest legendariske sange i punk-miljøet.

Da Lost Kids blev gendannet, var Jan Jet igen den centrale person.

Jan døde efter flere års sygdom i juli 2022.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
  1. ^ Nekrolog i B.T.
  2. ^ Jan Jet er død, Gaffa, 6. juli
  3. ^ "Heroin og punk i Lost Kids". JyllandsPosten. 27. december 2007. Hentet 12. april 2016.
SkuespillerSpire
Denne danske sangerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi