Jason Bateman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jason Bateman
Personlig information
Fulde navn Jason Kent Bateman
Født 14. januar 1969 (55 år)
Rye, New York, United States
Nationalitet USA Amerikansk
Ægtefælle Amanda Anka, 2001-nu
Børn Francesca Nora Bateman
Maple Sylvie Bateman
Aktive år 1981-nu
Golden Globe
'Best Performance by an Actor in a Television Series – Musical or Comedy'
2005 Arrested Development

Jason Kent Bateman (født 14. januar 1969 i Rye, New York) er en amerikansk skuespiller. Han er kendt som sin rolle som Michael Bluth i Arrested Development.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Bateman begyndte sin karriere med en rolle i TV-dramaet Det Lille Hus på Prærien, hvor han havde rollen som James Cooper Ingalls fra 1981 til 1982.

Senere fik han roller i TV-serier som Silver Spoons, It's Your Move og The Hogan Family, men efter den sidstnævnte serie var han ude af søgelyset i næsten 10 år. I løbet af denne periode havde han store roller i fire serier, men ingen af dem blev modaget særlig godt, og de varede ikke længere end en sæson. I 2003 lavede han et comeback med hovedrollen som Michael Bluth i FOX-serien Arrested Development af Mitchell Hurwitz.

Senere hen har han optrådt i Dodgeball: A True Underdog Story som en ESPN-kommentator, og Starsky & Hutch som Vince Vaughns karakters forretningspartner.

Bateman fik en Golden Globe i 2005 for «bedste optræden af en mandlig skuespiller i en komedieserie» for sit arbejde i Arrested Development. Han var også gæstevært på NBCs Saturday Night Live den 12. februar 2005.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]