Jeopardy!

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Jeopardy. (Se også artikler, som begynder med Jeopardy)
Denne artikel omhandler overvejende eller alene danske forhold. Hjælp gerne med at gøre artiklen mere almen.
Artiklen omhandler udelukkende Jeopardy! i Danmark. Fænomentet findes også i adskillige andre lande, og er ikke en dansk opfindelse.
En engelsk Jeopardy!-spilleplade
Et eksempel på en engelsk spørgsmål i Jeopardy!

Jeopardy! er et quiz-program på dansk TV 2 (1995-2005), TV3 (2014-2015) og på Kanal 5 (2024-) Deltagerne nåede frem til TV-optagelserne gennem quiz-konkurrencer landet over. Under selve konkurrencen blev de tre deltagere stillet spørgsmål i seks kategorier. Afhængigt af sværhedsgraden udløste rigtige besvarelser præmier på mellem 100 og 1.000 kroner. Den vundne præmiesum fulgte vinderen over i næste program, mod to nye konkurrenter, men nr. 2 og 3 fik mindre gevinster, sponsoreret af firmaer, det lod sig fx være rejser, gavekort eller elektronisk udstyr. Jeopardy adskilte sig fra andre quizzer i paratviden ved, at svaret ikke blev godkendt, med mindre det blev stillet som et spørgsmål. Det vil sige alle svar skulle starte med "hvad er/hvem er..."

Følgende har været studieværter på showet:

Showet er en dansk variant af det populære amerikanske show af samme navn, som blev skabt af Merv Griffin. Det blev sendt første gang i USANBC den 30. marts 1964.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.