Jim Corr

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jim Corr
Jim Corr til en koncert
Information
Født James Steven Ignatius Corr
31. juli 1964 (59 år)
Dundalk, Irland Rediger på Wikidata
Oprindelse Dundalk, County Louth, Irland
Genre Rock, keltisk, pop
Beskæftigelse Musiker, singer-songwriter
Aktive år 1990-nu
Associeret med The Corrs
Eksterne henvisninger
jimcorr.com
The Corrs officielle hjemmeside

James Steven Ignatius "Jim" Corr (født 31. juli 1964) er en irsk musiker og singer-songwriter. Han er medlem af det irske folkrockband The Corrs sammen med sine tre yngre søstre Andrea, Sharon og Caroline. Han er også DJ.[1]

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Uddybende Uddybende artikel: The Corrs

Corr fik guitarundervisning i sin hjemby Dundalk, som er en stor industriby i det nordlige del af Leinster. Vennen Anthony Boyle viste Jim, hvordan han skulle tune sin guitar. I 1990 dannede han den keltiske folkrockgruppe The Corrs med sine tre søstre. De opnåede stor succes i hele verden, men særligt i Irland. Inden bandet i 2006 valgte at holde pause for at stifte familier, nåede de at udgive fem studiealbum. Andrea og Sharon har begge efterfølgende haft en solokarriere.

Corr spiller akustisk og elektrisk guitar, samt klaver, keyboard, harmonika og synger baggrundsvokal. Han har også en haft en aktiv rolle i The Corrs' albumproduktioner, idet han har arbejdet med David Foster og Olle Romo på to album.

Velgørenhed[redigér | rediger kildetekst]

Alle Corr-søskende blev udnævnt til MBE i 2005 af dronning Elizabeth II i anerkendelse af deres musikalske talent og deres velgørenhedsarbejde med at indsamle penge til Freeman Hospital i Newcastle (hvor deres mor blev behandlet), ofrene for Terrorangrebet i Omagh 15. august 1998, The Prince's Trust og andre velgørenhedsorganisationer.[2]

Jim og hans søstre var også involveret i Live 8-koncerterne, hvor de i midten af 2005 optrådte i Edinburgh sammen med Bono og andre kunstnere som Annie Lennox, Eddie Izzard og Bob Geldof. Jim Corr optrådte også til Nelson Mandelas 46664-koncerter for at øge bevidstheden om den eskalerende AIDS-epidemi i Afrika.

Personlige synspunkter[redigér | rediger kildetekst]

Jim Corr under en koncert i 2016.

Corr er medlem af 9/11 Truth Movement og bestyrer en hjemmeside, hvor han skriver om New World Order, herunder tekster om at terrorangrebet den 11. september 2001 blev udført af den amerikanske stat.[3] Efter Osama bin Ladens død i maj 2011, vedblev Corr med at hævde, at bin Laden i virkeligheden døde ti år tidligere i 2001.[4]

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Corr har en søn, Brandon, med sin tidligere forlovede Gayle Williamson, en forhenværende Miss Northern Ireland.[5]

Corrs farbror Peter Corr, var professionel fodboldspiller, spillede på Irlands fodboldlandshold og for flere klubber, blandt andre Everton.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "The Corrs, Bono & Westlife Feeling the Summer Buzz..." ShowBiz Ireland. 26. april 2002. Hentet 26. april 2002. Jim Corr from the famed Irish band will hit the decks alongside one of Ireland's top DJ's Tony Fenton.
  2. ^ "The Corrs - The Corrs Receive Mbe Honours" Contactmusic.com. Hentet 29. maj 2011.
  3. ^ "JimCorr.com". Arkiveret fra originalen 2. november 2009. Hentet 6. marts 2014.
  4. ^ "Jim Corr: 'Osama Bin Laden has been dead for 10 years'" NME. Hentet 2011-05-26.
  5. ^ "Profile: Jim Corr" Sunday Times. Hentet 2011-05-26.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]