Jimmy Wales

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jimmy Wales
Wikimedia Conference 2013 - board meeting 10.JPG
Wales ved en Wikimedia-konference i april 2013
Fulde navn Jimmy Donal Wales
Øgenavn Jimbo
Andre navne Jimbo
Fødselsdato 7. august 1966 (50 år)
Fødested Huntsville, Alabama, USA
Statsborger i USA Amerikaner
Ægtefælle Kate Garvey (g. 2012)
Uddannelsessted
(alma mater)
Auburn University, University of Alabama, Indiana University Bloomington
Medlem af Wikimedia-fundens bestyrelse
Beskæftigelse trader, forretningsperson, blogger, iværksætter, wikipedianer, datalog
Arbejdsgiver Wikia, Bomis
Kendt for at være medgrundlægger af Wikipedia
Påvirket af Ayn Rand
Hædersbevisninger Quadriga, EFF Pioneer Award, Gottlieb Duttweiler Prize, UNESCO Niels Bohr-guldmedalje, Internet Hall of Fame, Young Global Leaders, Leonardo Award
Webside http://www.jimmywales.com/
Tillæg
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.

Jimmy "Jimbo" Donal Wales (født 7. august 1966 i Huntsville, Alabama, USA) er medgrundlægger af Wikipedia og forhenværende formand for Wikimedia-fonden. Fra 1999 til 2001 stod han i spidsen for encyklopædiprojektet Nupedia. Wales er medejer af internetselskabet Bomis. Derudover har Jimmy Wales stiftet Wikia, Inc., der bl.a. står bag Wikia.

Som Wikipedia's bagmand har Jimmy Wales givet mange foredrag,[1] og han gæstede Danmark i juni 2005 i forbindelse med Rebootkonferencen. I december 2007 vidnede han for USA's senat.[2] Der sagde han, at han mente at “Wikipedia er en utrolig bærer af traditionelle amerikanske værdier af generøsitet, hårdt arbejde og ytringsfrihed”.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Jimmy Wales har været gift to gange, og har et barn. I en alder af 20 år, blev Wales gift med Pam, en butiksassistent i Alabama. Han mødte sin anden kone, Christine Rohan, igennem en ven i Chicago mens hun arbejdede som erhvervsdrivende for Mitsubishi. Parret blev gift i Monroe Country, Florida i marts 1997, og fik en datter sammen, før de blev separeret. I 1998 flyttede Wales til San Diego, og i 2002 flyttede han til Saint Petersburg i Florida, hvor han stadig er bosat.

Wales havde i 2008 et kort forhold til den canadiske skribent Rachel Marsden. Forholdet begyndte da Marsden kontaktede Wales, for at skrive om Wikipedias biografi.

I februar 2011, blev det rapporteret af den britiske avis The Guardian, at Wales er forlovet med Kate Garvey, Tony Blairs tidligere sekretær.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]