Joachim Rønning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Joachim Rønning
Født 30. maj 1972 (50 år)
Sandefjord, Norge Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hans Joachim Rønning (født 30. maj 1972 i Sandefjord) er en norsk filminstruktør og reklameproducent som sammen med sin makker, Espen Sandberg, i 2006 lavede westernfilmen Bandidas i USA. Duoen har desuden også instrueret Pirates of the Caribbean: Salazar's Hævn i 2017.

Han står også bag Kon-Tiki (2012) og netflix-serien Marco Polo.

I Norge er Rønning og Sandberg muligvis bedst kendt for at have instrueret storfilmen "Max Manus" fra 2008 med Aksel Hennie i hovedrollen. Duoen har også instrueret Solo-reklamen «Skihoppern» og Superbowl-reklamen for Budweiser fra 2000. Instruktørduoen er barndomsvenner og gik sammen på filmskolen i Stockholm fra 1992 til 1994. I 1993 etablerede de selskabet Roenberg.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
FilmSpire
Denne biografi om en filminstruktør er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi