Joan Jett

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Joan Jett
Joan Jett 2013.jpg
Joan Jett i 2013.
Information
Født Joan Marie Larkin
22. september 1958 (62 år)
Philadelphia Rediger på Wikidata
Aktive år 1975–i dag
Pladeselskab Blackheart, Epic, Boardwalk, MCA, CBS, Warner Bros.
Associeret med The Runaways, Joan Jett & the Blackhearts
Eksterne henvisninger
joanjett.com

Joan Jett (født Joan Marie Larkin 22. september 1958) er en kvindelig, amerikansk rocksanger og guitarist. Hun og Joni Mitchell er de to eneste kvindelige guitarister, som figurerer på rockbladet Rolling Stones' liste over de 100 bedste guitarister gennem tiderne.[1] Joan Jett på en 87. plads.

Hendes kendteste hits er nok I Love Rock'N'Roll, Crimson and Clover og I Hate Myself For Loving You.

Hun har været med i to bands: Joan Jett and the Blackhearts og kvinde-rock'n'roll-bandet The Runaways. Hendes musikstil er den hårde rock, og hun har ved koncerter spillet sammen med bands som Police, Queen og Aerosmith.

Joan Jett har gennem tiderne støttet det demokratiske parti i USA og har været en vedholdende støtte for de amerikanske soldater, som hun jævnligt har spillet for også i udlandet. Joan Jett er således tilknyttet United Services Organisation (USO).[2]

I den amerikanske dramafilm The Runaways fra 2010, baseret på Cherie Curries bog Neon Angel: A Memoir of a Runaway, bliver Jett spillet af Kristen Stewart.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske sangerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi