Spring til indhold

Jobsamtale

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

En jobsamtale er den seance hvor potentielle jobkandidater undersøges med henblik på hvorvidt de passer ind i en given stilling. Forud for jobsamtalen kommer ofte en ansøgning og en kandidats CV. Det betyder at dem som afholder jobsamtalen screener ansøgerne i forhold til dette. På baggrund heraf indkaldes der typisk 4-8 personer til jobsamtale. I særlige brancher kan antallet dog være mindre, idet det afhænger af antallet af potentielle ansøgere. Jobinterviewere stiller ofte en kombination af personlige og faglige spørgsmål til kandidaten. Ligeledes bruger jobinterviewere ofte forskellige forhørsteknikker, ligesom de bruger personlighedstests, og intelligenstests. Et nyere dansk ph.d.-projekt, af Lars Lundmann[1], har rejst alvorlige spørgsmål ved den traditionelle form for jobsamtale, idet den oftest finder sted i en komplet anden situation end der hvor det potentielle job skal udføres. På samme måde har jobinterviewere ofte en række bias.


Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "ph.d.-projekt, af Lars Lundmann". Arkiveret fra originalen 21. september 2016. Hentet 18. juli 2016.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.