Joey Jordison

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Joey Jordison
JoeyJordison.jpg
Information
Født Nathan Jonas Jordison
26. april 1975 Rediger på Wikidata
Des Moines Rediger på Wikidata
Genre Heavy metal
Alternativ metal
nu-metal
horror punk
gothic metal
Beskæftigelse Guitarist i Murderdolls og trommeslager i Slipknot
Aktive år 1992-
Pladeselskab Roadrunner Records
Associeret med Slipknot, Murderdolls, Marilyn Manson
Instrumenter
tromme, guitar
Eksterne henvisninger
http://www.slipknot1.com

Nathan "Joey" Jordison (født Nathan Jonas Jordison 26. april 1975) er guitarist i bandet Murderdolls. Han er tidligere trommeslager i bandet Slipknot Han er berygtet for sin "double-kick"-teknik, der er en særligt aggresiv spillestil. Han har desuden præsteret at tromme mens han stod på hovedet, samt brækket tre ribben i forbindelse med en tre-dobbelt saltomortale.

Han spiller på guitar i glam metal/horror punk-bandet Murderdolls, som blev stiftet i 2000, men pt. (2012) holder pause.

Joey Jordisons maske[redigér | redigér wikikode]

Der er en særlig mening bag hver af bandets masker – de afspejler personerne bag. For Jordisons vedkommende afspejler masken en personlig oplevelse: Da han som dreng en gang vendte sent hjem fra halloween, bar hans mor masken, som skræmte hendes søn fra vid og sans.

En helt hvid maske blev brugt til albummet Mate Feed Kill Repeat. I forbindelse med albummet Slipknot blev masken tilføjet med et par striber og prikker. I Iowa blev masken malet med kunstigt blod. Til Vol. 3 fik masken en række forskellige desings.

Jordison har udtalt: "Designet muliggør den til at føle, hvordan du ønsker den skal føle; uhyggelig, ond eller pervers. Alle de ting indeholdt i én maske."

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]