John Cho

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
John Cho
John Cho i 2008.
Personlig information
Fulde navn John Yohan Cho
Født 16. juni 1972 (51 år)
Seoul, Sydkorea
Nationalitet Sydkorea/USA
Ægtefælle Kerri Higuchi (2006 - nu)
Børn 2
Aktive år 1997- nu

John Cho født 16. juni 1972 i Seoul, Sydkorea, er en koreansk-amerikansk skuespiller og sanger. Han er bedst kendt for sine roller i American Pie-filmene (1999-2003) og Harold & Kumar-filmene (2004-nu), hvor han spiller sammen med Kal Penn. Han har også medvirket i de kritikerroste asiatiske-amerikanske film Better Luck Tomorrow og Yellow.

Cho portrætterede Hikaru Sulu i filmene Star Treak fra 2009 og Star Trek Into Darkness i 2013 og har medvirket i genindspilning af Total Recall (2012).[1]

I tv-dramaet FlashForward spillede han FBI-agenten Demetri Noh, og Chau Presley i Off Centre. Han har en tilbagevendende rolle i tv-serien Sleepy Hollow. I Heksene fra Warren Manors 1. sæsons episode 4 spiller han spøgelset Mark.

Tidlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Da John var seks år flyttede han til Los Angeles, hvor han voksede op. Han bestod fra Herbert Hoover High School i Glendale, Californien i 1990. Han blev optaget på University of California, Berkeley og tog eksamen i 1996 med en BA grad i engelsk, og underviste i engelsk på Pacific Hills Skole i West Hollywood i Californien.

Han synger i bandet Viva La Union tidligere kaldet Left of Zed.

Udvalgt filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Film[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Total Recall Trailer: Colin Farrell Wants You to Forget". New York. 2012-04-12. Hentet 2012-07-10.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

USASpire
Denne biografi om en amerikaner er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
SkuespillerSpire
Denne amerikanske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi