John Kells Ingram

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

John Kells Ingram (7. juli 182318. maj 1907) var en irsk filolog og nationaløkonomisk forfatter.

Ingram blev 1852 professor i veltalenhed og engelsk litteratur i Dublin, 1866 i Græsk, 1879 Bibliotekar. Hans filologiske og litteraturhistoriske Arbejder er lidet påagtede, derimod har han som Nationaløkonom vundet et betydeligt Navn, bl.a. ved at have givet Stødet til de økonomiske Studiers Genoplivelse og videre Udvikling i England. Dette skete ved et Foredrag, han som Præsident for den nationaløkonomiske Sektion af British Association holdt om »Nationaløkonomiens nuværende Stilling og Udsigter« (dansk Overs. af Studnitz-Petersen, Kbhvn 1879), en Afh., der vakte Opsigt og fik Bet. ud over Hjemlandets Grænser. Hans betydeligste Arbejde er den store Art. Politicai Economy i 9. Udg. af Encyclopædia Britannica (1885), i Bogform udgivet (1888) under Titelen History of Political Economy, en af de bedste og paalideligste mindre Haandbøger i Nationaløkonomiens Litteraturhistorie (tysk Overs. ved Roschlau 1890, svensk ved Rudbeck 1892).


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.