Jojo's Bizarre Adventure

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
JoJo's Bizarre Adventure
ジョジョの奇妙な冒険
(JoJo no Kimyō na Bōken)
GenreAction, Eventyr, Overnaturlig
Manga
ForfatterHirohiko Araki
UdgiverJapan Shueisha
Tv-anime
Original udsendelse5. oktober 2012, 19. november 1993 (OVA) – igangværende
Afsnit152
Manga dele
  • Phantom Blood (1987)
  • Battle Tendency (1987)
  • Stardust Crusaders (1989)
  • Diamond Is Unbreakable (1992)
  • Golden Wind (1995)
  • Stone Ocean (2000)
  • Steel Ball Run (2004)
  • JoJolion (2011)

Jojo's Bizarre Adventure (Japansk: ジョジョの奇妙な冒険 JoJo no Kimyō na Bōken) er en japansk manga serie skrevet og illustreret af Hirohiko Araki. Den blev oprindeligt serieliseret i magasinet Weekly Shōnen Jump fra 1987 til 2004, før den blev overført til magasinet Ultra Jump i 2005. Der er blevet produceret otte dele til dato, og den nuværende og ottende del, JoJolion, begyndte at blive offentliggjort i 2011. JoJo's Bizarre Adventure er i øjeblikket Shueishas næststørste mangaserie.

Handling[redigér | redigér wikikode]

JoJo's Bizarre Adventure fortæller historien om familien Joestar, en familie, hvis forskellige medlemmer opdager, at de er bestemt til at tage ned overnaturlige fjender ved hjælp af unikke kræfter, de besidder. Mangaen er opdelt i 8 unikke dele, der hver følger historien om et medlem af Joestar-familien, der uundgåeligt har et navn, der kan forkortes navnet "JoJo". De første seks dele af serien foregår inden for en enkelt kontinuitet, mens del 7 og 8 finder sted i en alternativ kontinuitet.

Del 1 Phantom Blood (ファントムブラッド Fantomu Buraddo)

I 1880'erne i England mødes den unge Jonathan Joestar sin nye, vedtagne bror Dio Brando, som kun ønsker at opføre Jonathan som arving til familien Joestar. Men hans forsøg er imødegået, og han går ud på at bruge en gammel stenmaske, der omdanner ham til en vampyr. Jonathan, med den italienske Hamon-mester Will A. Zeppeli og tidligere street thug Robert E.O. Speedwagon ved hans side bruger sin nyligt konstaterede affinitet til Hamon for at stoppe Dio, hvis seværdigheder er sat på intet mindre end verdensdominans.

Del 2 Battle Tendency (戦闘潮流 Sentō Chōryū)

I New York City i 1938 har Joseph Joestar, barnebarn af Jonathan, en naturlig affinitet for Hamon. Efter at have hørt om Speedwagon's formodede død under en udgravning beslutter Joseph at undersøge og blive forankret med genoplivelsen af Pillar-mændene, gamle humanoider af umulig magt, der er bundet til dannelsen af stenmasken. Joseph er sammen med Caesar Zeppeli, Wills barnebarn, og Ceasars lærer Lisa Lisa, der er mystisk bundet til Josef. De forsøger at stoppe Pillar-mændene fra at opnå en mystisk artefakt i Lisa Lisas besiddelse, der vil give dem fuldstændig udødelighed og bringe verdens ende til deres hænder. Joseph skal beherske Hamon for at slå Pillar-mændene i et forsøg på at få modgift mod giftstoffer Pillar-mændene implanterede i hans krop.

Del 3 Stardust Crusaders (スターダストクルセイダース Sutādasuto Kuruseidāsu)

I 1989 placerer Jotaro Kujo, en japansk gymnasieelever, sig i fængsel, fordi han mener, at han er besat af en ond ånd. Hans mor Holly opfordrer sin far Joseph Joestar til at tale fornuftigt i Jotaro. Med hjælp fra hans allierede den egyptiske formuefortæller Mohammed Avdol afslører Joseph, at Jotaro faktisk har udviklet en overnaturlig evne kendt som en Stand, der har gennemgået familien på grund af en nyoprettet Dio Brando som smeltede hovedet mod Jonathan Joestars hovedløse krop. Efter at have forhindret et mordforsøg af en studerende elev Noriaki Kakyoin, som er under Dios træl, opdager Jotaro og Joseph, at Holly dør af sin egen Stand. Jotaro beslutter at jage Dio, og Joseph fører ham, Avdol og Kakyoin til Ægypten, ved hjælp af deres stande til at kæmpe mere stående væbnede snigmorder undervejs inden 50 dage forløber, og holly dør. Efterhånden som de fremskridt, får de allierede i den franske sværmand Jean Pierre Polnareff, der ønsker at hævne sin søsters død.

Del 4 Diamond Is Unbreakable (ダイヤモンドは砕けない Daiyamondo wa Kudakenai)

I den fiktive japanske by Morioh i 1999 ankommer Jotaro for at fortælle Josuke Higashikata, at han er den uægte søn af Joseph Joestar og for at advare ham om, at Morioh er bliver fyldt med Stand-brugere. Dette skyldes en mystisk bue og pil, der skænker Stands på dem, der er ramt af pilspidserne. Efter at Josuke hævner sig for en Stand-bruger, der dræbte sin bedstefar, accepterer han at hjælpe Jotaro med at jage indehaveren af bue og pilen. Han vinder allierede i Josukes ven Koichi Hirose, der bliver ramt af pilen; Okuyasu Nijimura, hvis bror brugte pilen, indtil den blev stjålet fra ham; Rohan Kishibe, en berømt mangakunstner; og endda hans fremmedgjorte far Joseph Joestar. Undervejs behandler gruppen de forskellige nye Stand-brugere i hele Morioh, herunder flere af Josuke, Koichi og Okuyasus klassekammerater. Til sidst fører en af deres venners død til opdagelsen af, at en af de nye Stand-brugere er seriemorderen, Yoshikage Kira.

Del 5 Golden Wind (黄金の風 Ōgon no Kaze)

I 2001 sender Jotaro, Koichi Hirose til Napoli for at undersøge Giorno Giovanna, som Jotaro har opdaget, er søn af Dio via Jonatans krop, før hans nederlag i Kairo 12 år tidligere, for at se, om drengen har en stand og om han er ond. Koichi opdager i sidste ende Giornos Stand og hans rene mål for at reformere en mafiaorganisation indefra og ud, og Jotaro lader ham leve sit liv uafbrudt. Giorno slutter sig til sidst med Bruno Bucciaratis hold kaldet Passione, en stand-mafia, der leder Giorno, Leone Abbacchio, Guido Mista, Narancia Ghirga og Pannacotta Fugo på en mission til Capri for at hente Brunos tidligere overordnede rigdom. Ud over at blive angrebet af rivaliserende mafioso undervejs, får de derefter til opgave af Passions chef at eskortere sin datter Trish Una igennem hele Italien og beskytte hende mod andre i banden, der ønsker at bruge hende til at finde ud af hans identitet.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg