Jojo's Bizarre Adventure

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
JoJo's Bizarre Adventure
JoJo's Bizarre Adventure logo.png
ジョジョの奇妙な冒険
(JoJo no Kimyō na Bōken)
GenreAction, Eventyr, Overnaturlig
Manga
ForfatterHirohiko Araki
UdgiverJapan Shueisha
Original udgivelse1. januar 1987 – igangværende
Bind129
Tv-anime
JoJo's Bizarre Adventure (OVA)
Original udsendelse19. november 199318. november 1994
Afsnit152
Tv-anime
JoJo's Bizarre Adventure (TV-serie)
Original udsendelse5. oktober 2012 – igangværende
Afsnit152
Manga-dele
  • Phantom Blood (1987)
  • Battle Tendency (1987)
  • Stardust Crusaders (1989)
  • Diamond Is Unbreakable (1992)
  • Golden Wind (1995)
  • Stone Ocean (2000)
  • Steel Ball Run (2004)
  • JoJolion (2011)

JoJo's Bizarre Adventure (Japansk: ジョジョの奇妙な冒険 JoJo no Kimyō na Bōken) er en japansk mangaserie skrevet og illustreret af Hirohiko Araki. Serien blev oprindeligt serialiseret i magasinet Weekly Shōnen Jump mellem 1987 og 2004, hvorefer den flyttede over til magasinet Ultra Jump i 2005. Serien er splittet i forskellige dele, som hver fokuserer på en mere eller mindre isoleret historie. Der er til dato blevet produceret otte dele, og ottende og igangværende del, JoJolion, begyndte at blive serialiseret i 2011. JoJo's Bizarre Adventure er i øjeblikket forlaget Shueishas næststørste mangaserie.

Handling[redigér | redigér wikikode]

JoJo's Bizarre Adventure fortæller forskellige, separate, dog forbundne historier om slægten Joestar, eller personer, som har en vis forbindelse til familien, direkte eller indirekte. Joestarsne er bestemt til at besjre magtfulde, overnaturlige fjender ved hjælp af unikke kræfter, så som hamon og Stands.[1] Mangaen er opdelt i 8 unikke dele, der hver følger historien forskellige personer, typisk fra Joestar slægten, der uundgåeligt har et navn, der kan forkortes navnet "JoJo". De første seks dele af serien foregår inden for en enkelt kontinuitet, hvorefter del 7 og 8 finder sted i en alternativ kontinuitet.

Del 1: Phantom Blood (ファントムブラッド Fantomu Buraddo)

I 1880'ernes England møder den unge Jonathan Joestar sin nye adoptivbror Dio Brando, som hader Jonathan og ønsker intet andet end at få Jonathan fjernet som arving til Joestar-familiens formue. Da hans forsøg bliver forhindret, forvandler han sig selv til en vampyr gennem en ældgammel Stenmaske. Jonathan, med den italienske Hamon-mester Will A. Zeppeli og den tidligere bandit Robert E.O. Speedwagon ved hans side, bruger sit nyopdagede talent for at kunne bruge Hamon for at stoppe Dio, hvis seværdigheder er sat på intet mindre end verdensdominans.

Del 2: Battle Tendency (戦闘潮流 Sentō Chōryū)

I New York City 1938 har Joseph Joestar, barnebarn til Jonathan Joestar, et naturtalent for at bruge Hamon. Efter at have hørt om Speedwagons formodede død under en udgravning, beslutter Joseph sig for at undersøge, og opdager genoplivelsen Søjlemændene, gamle, menneskelignende væsner med overvældende kræfter, der har forbindelse til Stenmasken. Joseph er sammen med Caesar Zeppeli, Wills barnebarn, og Ceasars lærer Lisa Lisa, som har en mystisk forbindelse til Joseph. De forsøger at stoppe Søjlemændene fra at opnå et mystisk artefakt er i Lisa Lisas besiddelse, der vil give dem sand udødelighed og bringe verdens ende med sig. Joseph må beherske Hamon for at besejre Søjlemændene for at opnå en modgift til et stof, som Søjlemændene implanterede i hans krop.

Del 3: Stardust Crusaders (スターダストクルセイダース Sutādasuto Kuruseidāsu)

I 1989 placerer Jotaro Kujo, en japansk gymnasieelever, sig i fængsel, fordi han mener, at han er besat af en ond ånd. Hans mor Holly opfordrer sin far Joseph Joestar til at tale fornuftigt i Jotaro. Med hjælp fra hans allierede den egyptiske formuefortæller Mohammed Avdol afslører Joseph, at Jotaro faktisk har udviklet en overnaturlig evne kendt som en Stand, der har gennemgået familien på grund af en nyoprettet Dio Brando som smeltede hovedet mod Jonathan Joestars hovedløse krop. Efter at have forhindret et mordforsøg af en studerende elev Noriaki Kakyoin, som er under Dios træl, opdager Jotaro og Joseph, at Holly dør af sin egen Stand. Jotaro beslutter at jage Dio, og Joseph fører ham, Avdol og Kakyoin til Ægypten, ved hjælp af deres stande til at kæmpe mere stående væbnede snigmorder undervejs inden 50 dage forløber, og holly dør. Efterhånden som de fremskridt, får de allierede i den franske sværmand Jean Pierre Polnareff, der ønsker at hævne sin søsters død.

Del 4: Diamond Is Unbreakable (ダイヤモンドは砕けない Daiyamondo wa Kudakenai)

I den fiktive japanske by Morioh i 1999 ankommer Jotaro for at fortælle Josuke Higashikata, at han er den uægte søn af Joseph Joestar og for at advare ham om, at Morioh er bliver fyldt med Stand-brugere. Dette skyldes en mystisk bue og pil, der skænker Stands på dem, der er ramt af pilspidserne. Efter at Josuke hævner sig for en Stand-bruger, der dræbte sin bedstefar, accepterer han at hjælpe Jotaro med at jage indehaveren af bue og pilen. Han vinder allierede i Josukes ven Koichi Hirose, der bliver ramt af pilen; Okuyasu Nijimura, hvis bror brugte pilen, indtil den blev stjålet fra ham; Rohan Kishibe, en berømt mangakunstner; og endda hans fremmedgjorte far Joseph Joestar. Undervejs behandler gruppen de forskellige nye Stand-brugere i hele Morioh, herunder flere af Josuke, Koichi og Okuyasus klassekammerater. Til sidst fører en af deres venners død til opdagelsen af, at en af de nye Stand-brugere er seriemorderen, Yoshikage Kira.

Del 5: Golden Wind (黄金の風 Ōgon no Kaze)

I 2001 sender Jotaro, Koichi Hirose til Napoli for at undersøge Giorno Giovanna, som Jotaro har opdaget, er søn af Dio via Jonatans krop, før hans nederlag i Kairo 12 år tidligere, for at se, om drengen har en stand og om han er ond. Koichi opdager i sidste ende Giornos Stand og hans rene mål for at reformere en mafiaorganisation indefra og ud, og Jotaro lader ham leve sit liv uafbrudt. Giorno slutter sig til sidst med Bruno Bucciaratis hold kaldet Passione, en stand-mafia, der leder Giorno, Leone Abbacchio, Guido Mista, Narancia Ghirga og Pannacotta Fugo på en mission til Capri for at hente Brunos tidligere overordnede rigdom. Ud over at blive angrebet af rivaliserende mafioso undervejs, får de derefter til opgave af Passions chef at eskortere sin datter Trish Una igennem hele Italien og beskytte hende mod andre i banden, der ønsker at bruge hende til at finde ud af hans identitet.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Jason Thompson (23. december 2010), Jason Thompson's House of 1000 Manga - Jojo's Bizarre Adventure, Animenewsnetwork.com, hentet 28. april 2021. 
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]