Julius Blom

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Julius Blom

Julius Blom by Jens Petersen & Søn.jpg

Personlig information
Født 29. november 1815 Rediger på Wikidata
Død 14. juni 1900 (84 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Bankier Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Julius Andreas Blom (29. november 1815 i København14. juni 1900 i Springforbi) var en dansk tømrermester og etatsråd.

Han er søn af murermester Thomas Blom og Ingeborg Cathrine født Carstensen. Efter at have gået på Efterslægtselskabets Skole kom han efter sin konfirmation (1830) i tømrerlære og blev svend i 1833. I sine derpå følgende otte svendeår var han et halvt år i udlandet. 1841 blev han tømrermester i København og har som sådan udfoldet stor virksomhed. Allerede som svend indtrådte han i byens brandkorps og avancerede her fra underbrandmester (1835) til vicebrandmajor (1859); 1868 blev han konstitueret som brandmajor, hvad han var, til loven af 15. maj 1868 om Københavns Brandvæsens omorganisation trådte i virksomhed i sommeren 1870. Ved sin afgang blev han på grund af sine fortjenester af brandvæsenet udnævnt til etatsråd. Han var også Kommandør af 2. grad af Dannebrog og Dannebrogsmand.

Fra 1849-55 var han medlem af Københavns Borgerrepræsentation, 1859 blev han meddirektør i Sparekassen for Kjøbenhavn og Omegn, og fra 1870-85 var han meddirektør i Kjøbenhavns Brandforsikrings-Societet, foruden at han har været og er medstifter og medbestyrer i en række foreninger og institutioner som f.eks. Københavns Sygehjem (1859), Nye danske Brandforsikrings-Selskab (1864), Stiftelsen for gamle Håndværksmestre, Diakonissestiftelsen, Trøstens Bolig, Kjøbenhavns Sporvejsselskab, Rysenstens Søbadeanstalt osv. 26. juni 1846 ægtede han Caroline Frederikke Funch, datter af urtekræmmer Funch.

Julius Bloms GadeNørrebro er opkaldt efter ham.


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) af Camillus Nyrop i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 2. bind, side 421,udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.