June og Jennifer Gibbons

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Icon apps query.svgHvad handler artiklen om?
Denne artikels indledning bør kort forklare, hvad artiklen handler om, jf. stilmanualen. Husk at skrive det indlysende.

June og Jennifer Gibbons (født 11. april 1963 – Jennifer døde i 1993) var britiske tvillinger, som har haft en traumatisk fortid, med blandt andet psykologi og sprog

Tidlige liv[redigér | redigér wikikode]

June og Jennifer var døtre af vestindiske immigranter Gloria og Aubrey Gibbons. Kort efter pigernes fødsel i Barbados flyttede familien til Haverfordwest, Wales. Tvillingesøstrene var udadskillige, og de havde begge svære taleproblemer, hvilket gjorde det svært for personer uden for deres familie at forstå, hvad de sagde og mente. Deres skoletid var meget traumatisk for pigerne, fordi der kun var sorte børn, hvilket gjorde, at pigerne blev så meget udsat for racisme, at der var tale om alvorlig mobning. Deres sprog blev på dette tidspunkt endnu mere idiosynkrasisk, og gjorde det umuligt for fremmede at forstå, hvad pigerne sagde. De snakkede kun med hinanden, og deres lillesøster, Rose, og de blev endnu mere isolerede. De afsluttede hinandens sætninger og så ud til at kommunikere med hinanden alene ved hjælp af ansigtsudtryk og mimik.

Da pigerne fyldte 14, og utallige psykologer havde forsøgt at få pigerne til at tale med fremmede uden held, blev pigerne sendt til hver deres kostskole i håb om at bryde deres isolation. Dette var en katastrofe, idet pigerne blev katatoniske (dvs. de stivnede, og de reagerede ikke, når man snakkede til dem) og slet ikke kunne fungere uden hinanden.

Jennifers død[redigér | redigér wikikode]

Ifølge en kilde havde pigerne en lang og ordløs diskussion om, at hvis en af dem døde, ville den anden begynde at tale og leve et normalt liv. Imens de var på hospitalet, begyndte de at tro, at det virkelig var nødvendigt, at den ene tvilling døde, og efter megen diskussion sagde Jennifer ja til at blive ofret. Få timer efter denne erklæring, i 1993, døde Jennifer af en pludselig inflammation i hjertet. Der var ingen spor af alkohol eller stoffer i Jennifers blod, og hendes død er den dag i dag et mysterium.

[kilde mangler]