Kåfjorden (Nordkap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Kåfjorden (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Kåfjorden)
Kåfjorden
Gávkevuotna
Overblik
Land Norge
Kommuner Nordkap kommune
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Område Porsangerfjorden
Type Fjord
Maks. længde 4,5 km
Maks. dybde 55 meter
Oversigtskort

Kåfjorden (nordsamisk: Gávkevuotna) er en fjord nordligst på Porsangerhalvøen i Nordkap kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden går 4,5 kilometer mod syd til Indre Kåfjord i enden af fjorden. Fjorden ligger på sydsiden af Magerøysundet og kan regnes som en fjordarm af Porsangerfjorden som ligger lidt længere mod øst.[1]

Fjorden har indløb mellem Kåfjordnova i vest og Svabergneset i øst. Bygden Kåfjord ligger på østsiden af fjorden. Nord for Kåfjord ligger bebyggelsen Ytre Kåfjord. På vestsiden af fjorden går den lille fjordarm Vesterpollen mod vest. Inderst i Vesterpollen starter Nordkaptunnelen som går under Magerøysundet til Magerøya. Fjorden er 55 meter på det dybeste som er ved mundingen.

Europavej E69 går langs de indre dele af fjorden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kåfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi