Københavns Politis Rytteriafdeling

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
To beredne betjente krydser Østerbrogade
To beredne betjente afslutter deres patrulje ved Christiansborg

Københavns Politis Rytteriafdeling var det beredne politi i København.

Københavns Politi havde igennem tiden som andre steder haft et beredent politikorps. Men i 1972 blev det beredne politi i København nedlagt, og den sidste politirytter var Eigil på hesten Mona.

I 1990 blev der oprettet en forening af ride-interesserede politifolk, "Politihestens Venner". Denne forening havde bl.a. som sit formål at få genoprettet en bereden afdeling under dansk politi.

I 1997 blev der af politidirektør Hanne Bech Hansen iværksat et forsøg, hvor man fra Rytteriafdelingen i Malmø lånte 2 trænede politiheste. Herefter blev 4 ridekyndige politifolk fra Politihestens Venner udstyret med disse heste, og der blev i sommerhalvåret gennemført forsøg med ridende politi i København.

I juni 1998 blev det som opfølgning på det vellykkede forsøg herefter besluttet at oprette "Københavns Politis Rytteriafdeling". Afdelingen fik som en start udlånt stalde på Christiansborg Ridebane i forlængelse af de Kongelige Stalde. Sideløbende hermed iværksatte Københavns Politi en ombygning af den eksisterende Politihundeafdeling på Artillerivej, og udbyggede denne med staldbygninger og faciliteter til at huse Rytteriafdelingen.

I november 1998 stod staldene klar på Artillerivej, og Rytteriafdelingen flyttede til de nye faciliteter.

Afdelingen har fra sin oprettelse i 1998 og frem til januar 2005, hele tiden bestået af 8-10 medarbejdere og 10-12 heste.

Nedlæggelse[redigér | redigér wikikode]

Den 1. december 2012 blev Københavns Politis Rytteriafdeling nedlagt i forbindelse med med en spareplan.[1]

Ekstern henvisning/kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Christina Ehrenskjöld (23. august 2012). "Slut med politiheste i København". Ekstra Bladet.