Kajkage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Kajkager
Australske frøkager

En kajkage er en konditorkage omtrent på størrelse med en tennisbold, udformet som et rundt frøhoved. Oprindeligt bestod kagen af en trøffelmidte omsluttet af et lag grønt marcipan. I nyere tid er flere bagerier gået over til at anvende lyserødt cremefyld på en makronlignende bund. Der er påsat øjne, og munden er et snit i marcipanen. Oprindeligt stak en lyserød marcipantunge ud, men i dag kan det lyserøde cremefyld ses gennem snittet. Der kan trækkes ligheder til enten Kermit fra The Muppet Show[kilde mangler] eller Kaj fra dukkeparret Kaj og Andrea.

Nogle har før kaldt den "frøkage" eller "kermitkage", men i midten af 1980'erne blev navnet "kajkage" anvendt første gang, da Morten Bøvling fra Holstebro så kagen i vinduet hos bageren i Nørrelandscentret (Kilde: Verificeret af Dansk Konditorlaug 2017)[kilde mangler] . Siden har navnet bredt sig til resten af landet og er nu den almene betegnelse for dette stykke mundgodt.

Anvendelse:

Kajkagen produceres som et konsumprodukt, men vittige sjæle har indført pseudoidrætsdisciplinen Kajkagekast, i hvilken der har været afholdt mesterskaber i ind- og udland.

Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg