Kajkage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Kajkager
Australske frøkager

En kajkage er en konditorkage. Navnets oprindelse kan spores tilbage til slutningen af 1970'erne, hvor dukkeparret Kaj og Andrea var populære figurer i dansk børnefjernsyn, men selve kagen blev udviklet endnu tidligere.[kilde mangler]

Bestanddele og opbygning:

Kagen er omtrent på størrelse med en lille tennisbold, men dette afhænger selvfølgelig af bageren selv. Den er udformet som et rundt frøhoved - typisk af grøn marcipan - med et snit, der markerer en åben mund.

Oprindeligt bestod kagen af en trøffelmidte, ligesom i dag, omsluttet af et lag grønt marcipan.

I nyere tid er flere bagerier gået over til at anvende lyserødt cremefyld på en makronlignende bund. Der er påsat øjne, og munden er et snit i marcipanen. Oprindeligt stak en lyserød marcipantunge ud, men i dag kan det lyserøde cremefyld ses gennem snittet.

Den store bagedyst på DR

Anvendelse:

Kajkagen produceres som et konsumprodukt, men vittige sjæle har indført pseudoidrætsdisciplinen Kajkagekast, i hvilken der har været afholdt mesterskaber i ind- og udland.

Eksterne henvisninger/Kilder[redigér | redigér wikikode]