Kalnapilis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kalnapilis
Kalnapilis bottles.jpg
Grundlæggelse 1902
Grundlægger(e) Albert Foight
Hovedsæde(r) Panevėžys,
Virksom i Litauen
Branche(r) Bryggeri
Produkt(er) * Kalnapilis Original
   (type: Pale lager)
* Kalnapilis Grand
   (type: Dortmunder)
* Kalnapilis Pilsner
   (type: Pilsner)
* Kalnapilis 7.30
   (type: Bock)
* Kalnapilis in ICE
   (type: Ice beer)
Moderselskab Royal Unibrew
Fusioneret med Tauras i 2001
Maks. kapacitet 600.000 hektoliter

Kalnapilis er et litauisk bryggeri, der blev oprettet af Albert Foight i Panevėžys i 1902. En grundejer af tysk oprindelse, Foight navngav bryggeriet "Bergschlösschen", som betyder en lille slot på bakken[1]. I 1918 blev navnet ændret til en litauisk Kalnapilis, svarende til Bergschlösschen[2].

Kalnapilis blev overtaget af Baltic Beverages Holding (oprettet af Pripps fra Sverige og Hartwall fra Finland) i 1994[1]. Ejerskabet blev overdraget til Royal Unibrew i 2001, der fusionerede Kalnapilis med Taurasbryggeriet i Vilnius i AB Kalnapilio-Tauro Groupe[2].

I april 1996 åbnet mulighed for nye gæring og lagring udstyr væsentligt forskellige behandling, og resultatet er at indføre tre nye mærker[1]. Bryggeriet har en årlig maksimal kapacitet på 600.000 hektoliter[3].

Kalnapilis vandt 2 guldpriser ved World Beer Cup i 2004, OL for øl, en i bock kategorien med "Kalnapilis 7,3", og en i pale lager kategorien med "Kalnapilis Original"[2].

Kalnapilis støtter kultur og sport i Litauen. Bryggeriet sponsorerede den internationale teaterfestival "Life", mange musikarrangementer og er blevet den hovedsponsor for den litauiske basketball liga.[1][4].

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]