Kamp (flod)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Kamp (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Kamp)
Kamp
Niederösterreich Rosenburg 2010 01.JPG
Kamp ved slottet i Rosenburg)
Overblik
Land Østrig Rediger på Wikidata
Geografi
Udspring Rappottenstein i Niederösterreich hvor Großer Kamp og Kleiner Kamp flyder sammen
- højde
920 m.o.h.
Udmunding Donau
- højde
180 m.o.h.
Fysiske kendetegn
Længde 153 km
Afvandingsareal 1.753 km²
Afvandings­område Østrig

Kamp er en biflod til Donau i Østrig i delstaten Niederösterreich. Floden er 153 km. lang og afvander et område på 1.753 km².

Kamps kildefloder er Großer Kamp og Kleiner Kamp. Großer Kamp udspringer på grænsen mellem Niederösterreich og Oberösterreich i Weinsberger Wald og udgør på en strækning af nogle få kilometer grænsen mellem de to delstater. Kleiner Kamp udspringer i Weinsberger Walds sydlige område i Niederösterreich. Großer og Kleiner Kamp flyder sammen i Rappottenstein og danner derved Kamp.

Floden flyder først mod nordøst til byen Zwettl, hvor Purzelkamp munder ud i Kamp. I Zwettl munder også floden af samme navn ud i Kamp. Herefter flyder Kamp mod øst, hvor den danner tre større opdæmmede søer (Ottensteiner Stausee, Dobrastausee og Thurnberger Stausee) med vandkraftværker. Ved Rosenburg flyder floden mod syd før den munder ud i Donau. Oprindelig mundede Kamp ud i Donau i nærheden af Krems, men efter bygningen af donaukraftværket Altenwörth blev udmundingen flyttet til Altenwörth i kommunen Kirchberg an Wagram.

Langs Kamp ligger byen Zwettl med sit kendte kloster, vinbyen Langenlois samt flere borganlæg. Den nedre Kampdal har naturpark (Naturpark Kamptal-Schönberg) og vindistrikt.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 48°23′N 15°48′Ø / 48.38°N 15.8°Ø / 48.38; 15.8