Kaspersky Anti-Virus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kaspersky Antivirus
Udvikler(e) Kaspersky Lab
Stabil version 2012 (12.0.0.374)
Operativsystem Microsoft Windows, Mac OS X, Linux
Type Antivirusprogram
Hjemmeside Kaspersky Lab

Kaspersky Anti-Virus (Russisk: Антивирус Касперского, også kendt som KAV), som i starten er hed AntiViral Toolkit Pro er et antivirus-program udviklet af Kaspersky Lab. Den er lavet for at beskytte brugerne mod malware. Den kan bruges på Microsoft Windows og Mac OS X styresystemer. Virksomheder kan også bruge dem på Linux-styresystemet.

Funktioner[redigér | redigér wikikode]

Kaspersky Anti-Virus har flere funktioner. Det inkluderer realtidsbeskyttelse, fjernelse af virus, trojanske heste, orme, spyware, adware, keyloggere og rootkit. Den opdaterer virusdatabaserne automatisk og har indbygget selvbeskyttelse, der forhindrer andre programmer (såsom malware) at deaktivere beskyttelsen.

Programmet har fået mange priser for sin opdagelsesprocent. Den er blandt andet blevet markeret ADVANCED+ af AV Comparatives for at opdage 95,1% (gennemsnit) af alt malware der var installeret på testcomputeren[1]. I alt har Kaspersky Antivirus vundet 44 VB100-præmier[2].

Begrænsninger[redigér | redigér wikikode]

Kaspersky Anti-Virus mangler en del funktioner der følger med Kaspersky Internet Security. Det er blandt andet firewall, HIPS, forældrekontrol og antispam. Den mangler også en virtuel tastatur, der ikke kan keylogges.

Linux[redigér | redigér wikikode]

En speciel version af Kaspersky Anti-Virus til virksomheder kan også bruges på Linux.[3] Den har mange af de funktioner, som udgaven for Microsoft Windows også har. Den kan hentes på Kaspersky's hjemmeside.

Systemkrav[redigér | redigér wikikode]

Windows 2000 (SP4 eller nyere) / XP (SP2 eller nyere) Windows Vista (32/64-bit) Linux (Red Hat, Mandriva, Fedora, Debian, SUSE)
Processor Intel Pentium 300 MHz eller højere Intel Pentium 800 MHz eller højere Intel Pentium 133 MHz eller højere
RAM 128 MB 512 MB 64 MB
Ledig plads på harddisken 50 MB 50 MB 100 MB

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Software Stub
Denne artikel om software er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.