Kaspersky Anti-Virus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kaspersky Antivirus
Udvikler(e) Kaspersky Lab
Udgivet 1997
Stabil version 2015 (15)
Operativsystem Microsoft Windows, Mac OS X, Linux
Tilgængelig på Dansk, Svensk, Norsk, Engelsk
Type Antivirusprogram
Hjemmeside Kaspersky Lab

Kaspersky Anti-Virus (Russisk: Антивирус Касперского, også kendt som KAV), som i starten er hed AntiViral Toolkit Pro er et antivirus-program udviklet af Kaspersky Lab. Den er lavet for at beskytte brugerne mod malware. Den kan bruges på Microsoft Windows og Mac OS X styresystemer. Virksomheder kan også bruge dem på Linux-styresystemet.

Funktioner[redigér | redigér wikikode]

Kaspersky Anti-Virus har flere funktioner. Det inkluderer realtidsbeskyttelse, fjernelse af virus, trojanske heste, orme, spyware, adware, keyloggere og rootkit. Den opdaterer virusdatabaserne automatisk og har indbygget selvbeskyttelse, der forhindrer andre computerprogrammer (såsom malware) at deaktivere beskyttelsen.

Det omfatter også øjeblikkelige automatiske opdateringer via "Kaspersky Security Network" service, som er et netværk af alle brugere af Kaspersky Lab´s sikkerhedsprodukter. Dette netværk bidrager ved at at lette identifikation malware og dermed reducere den tid, det tager at yde beskyttelse mod nye sikkerhedsrisici målrettet ens computer."

"Kaspersky Security Network" er dækket af Kaspersky Lab strenge beskyttelse af politik af personlige oplysninger i brug af denne service. At være tilmeldt denne service er 100% frivilligt, og "indeholder ingen personligt identificerbare oplysninger om brugeren, eller udnyttes af Kaspersky Lab til andre formål end at forbedre sine sikkerhedsprodukter mod ondsindede trusler og vira."

Programmet har fået mange priser for sin opdagelsesprocent. Den er blandt andet blevet markeret ADVANCED+ af AV Comparatives for at opdage 95,1% (gennemsnit) af alt malware der var installeret på testcomputeren[1]. I alt har Kaspersky Antivirus vundet 44 VB100-præmier[2].

Begrænsninger[redigér | redigér wikikode]

Kaspersky Anti-Virus mangler en del funktioner der følger med Kaspersky Internet Security. Det er blandt andet firewall, HIPS, forældrekontrol og antispam. Den mangler også en virtuel tastatur, der ikke kan keylogges.

Linux[redigér | redigér wikikode]

En speciel version af Kaspersky Anti-Virus til virksomheder kan også bruges på Linux.[3] Den har mange af de funktioner, som udgaven for Microsoft Windows også har. Den kan hentes på Kaspersky's hjemmeside.

Systemkrav[redigér | redigér wikikode]

Windows 10 / 8 / 7 Windows 2000 (SP4 eller nyere) / XP (SP2 eller nyere) Windows Vista (32/64-bit) Linux (Red Hat, Mandriva, Fedora, Debian, SUSE)
Processor 1 GHz eller kraftigere Intel Pentium 300 MHz eller højere Intel Pentium 800 MHz eller højere Intel Pentium 133 MHz eller højere
RAM 1 GB (32-bit) 2 GB (64-bit) 128 MB 512 MB 64 MB
Ledig plads på harddisken 480 MB 50 MB 50 MB 100 MB

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]


SoftwareStub
Denne artikel om software er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.