Intel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Intel Corporation
Intel-logo.svg
Intelheadquarters.jpg
Virksomhedsinformation
Branche CPU chips mv.
Grundlagt 1968
Grundlægger Gordon Moore
Robert Noyce
Eksterne henvisninger
www.intel.com
OpenCorporates us_de/2189074Rediger på Wikidata

Intel Corporation (også kendt som Intel) er et amerikansk multinationalt teknologiselskab med hovedkvarter i Santa Clara i Californien, USA. Det er målt på omsætning verdens største og mest værdifulde producent af halvlederchips og opfinderen af x86 mikroprocessorer, som findes i de fleste PC'er.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Intel blev grundlagt i 1968 af halvlederpionererne Robert Noyce og Gordon Moore. Navnet er en sammentrækning af integrated og electronic. I de første år var firmaets vigtigste forretningsområde hukommelseschips (SRAM og DRAM), men med PC'ens globale gennembrud overtog mikroprocessoren det meste af opmærksomheden. Siden har Intel været verdens førende producent af mikroprocessorer.

Regnskaber og ansatte[redigér | redigér wikikode]

I 2016 havde Intel i alt 107.300 ansatte [1] og en årsomsætning på 59,38 mia USD, et nettooverskud på 10,31 mia USD og værdier for 113,3 mia USD.

Danmark[redigér | redigér wikikode]

I Danmark har firmaet en udviklings- og forskningsafdeling i Aalborg med omkring 200 ingeniører, der især arbejder med antenner og mobiltelefoners strømforbrug. En truet lukning af denne enhed blev annulleret i juni 2016.[2]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
FirmaStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.