Katedralen i San Cristóbal de La Laguna

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Katedralen i San Cristóbal de La Laguna
Katedralen i San Cristóbal de La Laguna
Generelt
Opført Nuværende 1904-1915
Geografi
Provsti Santa Cruz de Tenerife (provins)
Stift San Cristóbal de La Laguna Stift
Kommune San Cristóbal de La Laguna

Katedralen i San Cristóbal de La Laguna (spansk: Catedral de San Cristóbal de La Laguna) er en romersk-katolsk katedral beliggende i byen San Cristóbal de La Laguna (Tenerife, Spanien). Det er sæde for San Cristóbal de La Laguna Stift (også kendt som Tenerife Stift). Stiftet dækker provinsen Santa Cruz de Tenerife. Katedralen er også et sogn og er dedikeret til Jomfru Maria.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

I 1511 fik Alonso Fernández de Lugo, erobreren af Tenerife, bygget et lille kapel på et sted, hvor der menes tidligere at have eksisteret en begravelsesplads for de oprindelige guancher.

I 1515, blev det oprindelige kapel erstattet af en større kirke. Efter oprettelsen af stiftet, der omfatter provinsen Santa Cruz de Tenerife blev kirken ophøjet til katedral i 1819 ved dekret udstedt af pave Pius VII. Den neoklassiske facade af katedralen stammer fra 1820, mens resten er i neo-gotisk stil. Dens nuværende struktur blev bygget mellem 1904 og 1915.

Kunstværker[redigér | rediger kildetekst]

Blandt inventaret kan nævnes den store barok-altertavle, fundet i et kapel i nærheden højalteret, med motiv af La Virgen de los Remedios, der er en af Jomfru Marias tituleringer. Derudover findes en prædikestol af Carrara-marmor udført af skulptøren Pasquale Bocciardo.

I domkirken er der værker af vigtige kunstnere kanariefugle: Fernando Estévez, Luján Pérez eller Cristóbal Hernández de Quintana, blandt andre.

Galleri[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Koordinater: 28°29′20″N 16°18′59″V / 28.489°N 16.3164°V / 28.489; -16.3164