Spring til indhold

Kategori:Toårige urter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Denne kategori omfatter planter med en levetid på mere end én sæson, typisk 1.5 - 2 år, men som ikke er Kategori:Flerårige urter. Der er langt færre af denne type planter end der er Kategori:Enårige urter eller Kategori:Flerårige urter.

Et typisk livsforløb findes f.eks. hos Filtbladet Kongelys som lever 2 sæsoner - den spirer om foråret i første sæson, udvikler rod og blade i første sæsons sommer og efterår, overvintrer med grønne blade (men bladene kan dø ved streng frost), begynder væksten igen i 2. sæsons forår med nye blade og udvikler en blomsterstand der i løbet af 2. sæsons sommer og efterår bestøves, danner og modner frø og afgiver frøene. Herefter visner og dør hele planten i løbet af 2. sæsons efterår og tidlig vinter. Der er således ikke tale om en cyklus der i tid varer 2 fulde år.

Ganske få "toårige" afviger fra ovenstående ved at spire og udvikle rod og blade i sensommeren eller efteråret, overvintre, have en fuld vækstsæson, overvintre igen og derefter sætte frø - således 2 fulde år, eller endnu sjældnere ved at spire og udvikle rod og blade i foråret og derefter have 2 sæsoner - således mere end 2 fulde år.

Sider i kategorien "Toårige urter"

Denne kategori indeholder følgende 10 sider, af i alt 10.