Kategoridiskussion:Danmarks kendte personer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Alle i Kategori:Danskere er vel kendte, ellers ville de ikke være i wikipedia. --Per Abrahamsen 21. aug 2005 kl. 22:30 (CEST)

Meget enig, og hvordan skulle man også kunne skrive en artikel om en ukendt dansker? Nå, nu må jeg vist hellere gå i seng ;-) Lars Helbo
Jimbos vision med projektet er at vi på et tidspunkt skal have al kendt viden tilgængeligt. Det betyder på et eller andet tidspunkt at selv jeg får en biografisk artikel (hvad folk så vil skrive i den). Det kommer også til at betyde at der til den tid er en masse personer, der ikke er synderligt kendt, hvorfor det giver god mening at have kategorien af den grund. Noget helt andet er at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem hvad vi anser for at være kendte personer, og hvad resten af verden anser for at være det. Jeg er for eksempel ret sikker på at de færreste ville vide hvem Peter Naur var, hvis man stillede sig op på strøget en lørdag morgen.
Omvendt kan jeg da godt se at kategorien virker en anelse mystisk brugt lige for øjeblikket. Jeg ved for eksempel ikke hvem de fire nuværende kategoriserede personer er. -- Bruger:Wegge 21. aug 2005 kl. 22:38 (CEST)
Mon ikke en flytning til Kategori:Danskere vil være på sin plads? "Kendte" er et ret tåget begreb. Hvad siger det i øvrigt om dem der er i Kategori:Danskere men ikke i Kategori:Danmarks kendte personer (Jeg kender heller ingen af de fire) --Martin 21. aug 2005 kl. 23:12 (CEST)
Problemet er jo, at "kendte" er et relativt og dermed subjektivt begreb. Derfor vil det næppe være muligt, at opstille objektive retningslinier for, hvem der er "kendt nok" til at blive optaget. Hvis jeg skriver en artikel om en person, så er årsagen naturligvis, at jeg anser personen for interessant, betydningsfuld og netop "kendt" nok til at være en artikel værd.
Jeg spørger mig også, hvad brugerne kan få ud af denne kategori? En kategori "danske komponister" eller "danske forfattere" eller "danske arkitekter" kan være interessant for brugerne. Men hvordan kan kategorien "kendte danskere" hjælpe brugerne?
Endelig mener jeg faktisk, at jeg havde en pointe i mit første indlæg. Hvis vi skal have kategorien "kendte danskere", så bør vi principielt set også have kategorien "ukendte danskere", og hvilke artikler skal den indeholde? Lars Helbo
"Kendte danskere" er vel danskere, der er kendt for at være kendte. ;-) --Palnatoke 21. aug 2005 kl. 23:36 (CEST)
Jeg er enig med Lars. "Kendte danskere" er en billedbladskategori, der intet har at gøre i en seriøs encyklopædi. --Martin 21. aug 2005 kl. 23:48 (CEST)
Jeg bruger faktisk et objektivt kriterie her, men resultaterne er nok noget overraskende for de fleste.--Per Abrahamsen 21. aug 2005 kl. 23:58 (CEST) (PS: Den mest kendte fra den liste er slet ikke nævnt i Wikipedia)
Den er for så vidt ganske interessant. Jeg tror bare, den er mere egnet til en artikel end til en kategori. Lars Helbo
Jeg stemmer for en flytning af disse personer til "Danskere". At være kendt er for subjektivt til at vi kan forsvare en sådan kategori. --Maitch 22. aug 2005 kl. 15:38 (CEST)

Jeg flyttede de fire til en ny kategori Kategori:Danske militærfolk. De havde alle fire modtaget viktoriakorset, hvilket syntes være den eneste fællesnævner.--Per Abrahamsen 23. aug 2005 kl. 17:17 (CEST)