Kategoridiskussion:Frederiksberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg tror, at dem, der bor på Frederiksberg, ikke mener, at Frederiksberg er en del af København. Er der en objektiv afgørelse heraf?--Olejasz 24. feb 2006 kl. 08:30 (CET)

København er andet og mere end Københavns Kommune. --Palnatoke 24. feb 2006 kl. 08:44 (CET)
Jeg forstå godt dit synspunkt, som vel også vil gøre fx Hvidovre til en del af København og lade København udvide sig geografisk med tiden. Men selv i Københavns Kommune vil nogle borgere i Brønshøj eller Vanløse ikke tilslutte sig, at de er fra København. Artiklen København identificerer imidlertid København og Københavns Kommune og bruger betegnelsen Storkøbenhavn for det bredere. Der er nok ikke noget objektivt svar.--Olejasz 24. feb 2006 kl. 09:46 (CET)
Jeg vil ikke gerne tage stilling til det opkastede problem. Men jeg finder det inkonsekvent at artiklen København udtrykkelig ikke medregner Frederiksberg blandt de områder som udgør "København" – og samtidig opregner diverse frederiksbergske seværdigheder. -- Sebastjan 24. feb. 2006 kl. 09:55 (CET)

Frederiksberg er en bydel i København - der alene af politiske årsager har fået lov til at beholde sin særstatus som selvstændig administrativ enhed. Det er helt indiskutabelt at Frederiksberg er en integreret bydel i København på lige fod med Nørrebro og Vesterbro - langt mere end Brønshøj eller Husum, der ganske vist er dele af Københavns Kommune, men som mere har karakter af forstadskvarterer i stil med Hvidovre, Rødovre eller Søborg. Hvor grænsen går mellem København og Storkøbenhavn (by og forstæder) kan i den grad diksuteres - og det kan der næppe findes objektive kriterier for (andet end kommunegrænser, der i et sammenhængende byområde ofte er kunstige opdelinger), men at Frederiksberg hører til i byen, bør være uden for enhver diskussion. Selv blandt de Frederiksbergborgere der prøver at distancere sig så meget som muligt fra resten af København. --Rasmus

Jeg er (som Frederiksberg-borger) helt enig i, at Frederiksberg er en bydel i København. Frederiksberg er en del af København - ikke blot storkøbenhavn. den nye metro cityring går jo netop osse gennem Frederiksberg. Men Frederiksberg har osse sin egen identitet og er helt sig selv (lissom det er tilfældet for Vesterbro). En beskrivelse af Frederiksberg skal respektere begge dele, og netop formidle, at bydelen både er sit eget samfund og en del af storbyen. --Surelars 24. feb 2006 kl. 10:20 (CET)

Kategorisammenlægningsforslag[redigér wikikode]

Se Wikipedia:Flytteforslag#Kategori:Frederiksberg Kommune til Kategori:Frederiksberg. --Palnatoke (diskussion) 4. aug 2013, 10:30 (CEST)