Kategoridiskussion:Guitarister

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvorfor er denne liste lige pludselig sorteret efter efternavn? Det var da langt mere logisk som det var før... -- Brother Dysk 5. maj 2005 kl. 01:10 (CEST)

Oven i dette står Yngwie J. Malmsteen under Y, selvom hans efternavn starter med M, og Tony Iommi under T, ikke I, osv. Er det ikke meget lettere, og mere logisk at sotere efter fornavn? -- Brother Dysk 5. maj 2005 kl. 03:10 (CEST)

Det er mig som har ændret sorteringsnøglen for de fleste medlemmer af gruppen til efternavn. Vi bruger generelt efternavn i alle kategorier med personer. Ja, det er lettere at sortere efter fornavn (fordi man i så fald ikke behøver at angive sorteringsnøgle), men jeg kan ikke se hvorfor det skulle være mere logisk. Jeg synes omvendt at det er mest læservenligt at følge samme system som bruges i (de fleste) andre kategorier med personer - samt i de fleste andre personlister i andre medier (f.eks. folkebiblioteker, telefonbog). Byrial 5. maj 2005 kl. 10:13 (CEST)
Jeg har nu rettet sorteringer for de sidste rså det er ens for alle. Byrial 5. maj 2005 kl. 10:29 (CEST)

Jeg vil nu stadig mene at det er mere logisk - især med musikere, at sortere efter fornavn - da Zakk Wylde f.eks. er et opspunet navn, skal det sorteres efter Z eller W? Der er jo ikke som, sådan fornavn efternavn. Det er bestemt lettere og mere klart at sortere efter fornavn vil jeg mene. Hvis det er den generelle stemning på Wikipedia at man bør sortere efter efternavn, bakker jeg gerne ned, dog jeg forbliver uening med skikken. -- Brother Dysk 5. maj 2005 kl. 12:16 (CEST)

Hvis man mødte en person, der kaldte sig Zakk Wylde, ville det da være naturligt at opfatte Zakk som fornavn og Wylde som efternavn, so jo - navnet er fornavn efternavn. --Palnatoke 5. maj 2005 kl. 12:37 (CEST)
Kategorierne under guitarister er noget usystematiske. Hvorfor er der en gruppe, som ikke er ordnet efter nationalitet, mens andre er ordnet sådan. Er det ligegyldigt, hvilken genre, man spiller guitar i? Jeg tror, mange besøgende på wiki vil have svært ved at finde rundt i labyrinterne.Ramloser 16. dec 2010, 22:24 (CET)