Kategoridiskussion:Kommunister fra Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Det er diskutabelt at have denne kategori, samt kategorien "Jøder fra Danmark" da :

1). Der er ingen kategorier for andre politiske observationer, feks. Socialdemokrater fra Danmark. Og tilsvarende er der heller ingen kategorier for andre trosretninger, feks. Katolikker fra Danmark.

2). Det er to grupper, der historisk har været udsat for registrering, overvågning og forfølgelse.

Samt er kategorien noget rod, kommunister af holdning og menige partimedlemmer er anført som Politikkere, jeg har forsøgt, at ryde lidt op i det, men tænker på at kategorien helt skal fjernes ? Fa bene si (diskussion) 1. aug 2013, 15:40 (CEST)

Nu er der Kategori:Politisk involverede personer fra Danmark med diverse underkategorier, herunder Kategori:Socialister fra Danmark, Kategori:Liberale fra Danmark og Kategori:Antikommunister fra Danmark. Nu er risikoen for forfølgelse af kommunister i Danmark vel til at overse, så konkret mener jeg ikke, at der er et væsentligt problem i relation til kategorien Kommunister fra Danmark. Pugilist (diskussion) 1. aug 2013, 15:48 (CEST)
Jeg finder med lethed både Kategori:Socialdemokrater fra Danmark og Kategori:Katolikker fra Danmark.. Det kan diskuteres om de er velafgrænsede og om alle de indeholdte artikler er korrekt kategoriseret, men hvis folk har gjort sig bemærket på baggrund af deres politiske eller religiøse tilhørsforhold, er det også rimeligt at kategorisere efter det. --Palnatoke (diskussion) 1. aug 2013, 15:52 (CEST)

Kategori:Katolikker fra Danmark er der 14, hvor de fleste døde for over 100 år sidden. Kategori:Jøder fra Danmark er der 248 ??? og Kategori:Liberale fra Danmark er der 1, det virke ikke så meningsfyldt ?Fa bene si (diskussion) 1. aug 2013, 16:12 (CEST)

Sådan som det er nu fungere kategoriseringen efter politisk og religiøs observants ikke. Og det sætter wikipedia i et dårligt lys.Fa bene si (diskussion) 1. aug 2013, 16:40 (CEST)

Nu er der jo ikke nødvendigvis altid en mening med alting. Der er 24 politikere i Kategori:Politikere fra Grønland samt en masse underkategorier og der er 14 politikere i Kategori:Politikere fra Pakistan med færre underkategorier. Man kan jo diskutere om dét giver mening, eller hvilken mening det skulle have, men det fører vel ikke så langt. Vi må konstatere, at der er flere i den ene kategori end i den anden. I relation til Kategori:Jøder fra Danmark (og andre kategorier) kan det diskuteres, om det er relevant at kategorisere efter religiøs overbevisning, hvis ikke denne har en relevans for biografien. Men det er en anden diskussion. Pugilist (diskussion) 1. aug 2013, 16:43 (CEST)