Kategoridiskussion:Lokaliteter i Rusland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Overflødig?[redigér wikikode]

Denne kategori indeholder kun een underkategori, som sagtens kunne stå alene under Kategori:Ruslands geografi. Samtidig er alle andre lokaliteter i Rusland placerede under andre kategorier fx Kategori:Byer i Rusland, Kategori:Bjerge i Rusland, Kategori:Øer i Rusland og så videre. Jeg foreslår denne kategori slettet som værende overflødig. Rmir2 (diskussion) 11. jul 2014, 07:21 (CEST)

Det vil muligvis forbedre den russiske kategoristruktur, men så vil vi under Kategori:Lokaliteter i Europa ikke have russiske lokaliteter med ("lokaliteter" som i kategoribeskrivelsen: "Landsbyer eller bebyggelser med under 200 indbyggere, gårde, huse, land- og vandarealer, områder eller autoriserede stednavne"). Diskussionen bør nok tages på Kategoridiskussion:Lokaliteter i Europa. Det bør naturligvis ses som svarende til Kategori:Lokaliteter i Danmark, der samler en masse emner af lokalhistorisk interesse. --Palnatoke (diskussion) 11. jul 2014, 09:06 (CEST)
Så vidt, jeg kan se, findes der følgende alternative (men langt mere logiske) kategoristruktur:
Kategori:2. verdenskrig
Kategori:2. verdenskrig efter land
Kategori:X-land under 2. verdenskrig
Kategori:Lokaliteter i X-land i 2. verdenskrig
Desuden findes denne kategoristruktur:
Kategori:2. verdenskrig
Kategori:Lokaliteter i 2. verdenskrig
Kategori:Lokaliteter efter land i 2. verdenskrig
Kategori:Lokaliteter i X-land i 2. verdenskrig
Som det ses bevares grundkategorien, men strukturen opbygges via historie, ikke geografi. Det virker mere rimeligt. Jeg betragter det som en fejl, at der findes en kategori Lokaliteter i X-land i geografisk henseende. Undtagelsen er Danmark, men denne kan jo bevares indtil videre. Rmir2 (diskussion) 11. jul 2014, 11:43 (CEST)
Jeg savner argumenter for at have en undtagelse. Jeg er heller ikke glad ved "lokalitet"sbegrebet, men det har en definition og kan genfindes i snart sagt alle lande (jeg er lidt usikker på Vatikanstaten). Før eller siden får vi vel oprettet så mange artikler om ikke-danske lokaliteter, at det i mindst ét land vil give mening at genoprette kategorierne.. --Palnatoke (diskussion) 11. jul 2014, 14:46 (CEST)
Pointen er, at undtagelsen vedrører geografi, ikke histore (læs: 2. verdenskrig). Hvis vi skal opretholde denne kategori, skal det efter min mening være for artikler om geografiske emner, men jeg finder sammenblandingen uheldig. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 14. jul 2014, 06:13 (CEST)
PS: skal diskussionen flyttes til sletteforslag? Rmir2 (diskussion) 14. jul 2014, 06:13 (CEST)