Kategoridiskussion:Norsksprogede forfattere fra Norge

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det, sker stort set aldrig at en norsksproget forfatter ikke skulle være fra norge hvorfor jeg ikke forstår kategorien, medmindre det er en slags ligestilling med den svenske, samiske og finske tilsvarende kategori. I, modsætning til norsk synes jeg at det tre kategorier berittiger sig i modsætning til denne pga. deres særprægede situation. --Gajolen (diskussion) 12. feb 2013, 09:38 (CET)

Kategorien gør at vi kan underinddele Kategori:Norsksprogede forfattere efter land, og Kategori:Forfattere fra Norge efter sprog. Pointen er at sprog og land ikke følges ad, heller ikke i Norge - og "stort set aldrig" betyder bare at denne kategori bliver større end andre kategorier med norsksprogede forfattere. --Palnatoke (diskussion) 12. feb 2013, 11:57 (CET)

Det er selvfølgelig rigtigt, at norsksprogede forfattere stor set altid er fra Norge (om end man godt kan finde undtagelser - særlig danskfødte og opvoksede, der skriver på norsk = "Norsksprogede forfattere fra Danmark"). Men modsat er der et meget stort antal forfattere fra Norge, der ikke skrev på norsk. Nemlig (stort set) alle forfattere ml. ca. 1500-1550 og 1907 og en del frem til 1920-erne. De skrev nemlig på dansk! Samtidig er der også et par samiske forfattere. Så opdelingen sprog vs. nationalitet er uhyre vigtig mht. Norge. Det var faktisk det norske eksempel, der fik mig til at gøre Palnatoke opmærksom på kategorioverlappet ml. sprog og nationalitet, og jeg synes den nuværende opdeling er den eneste logiske løsning på problemet.--X (diskussion) 12. feb 2013, 19:41 (CET)