Kategoridiskussion:Slægten Hvide

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Det er noget vrøvl at kalde denne slægt for "Slægten Hvide". Lad os få den tilbage på plads. --Palnatoke 19. jul 2011, 21:33 (CEST)

Danmarks Adels Aarbog, Den Store Danske og Dansk biografisk leksikon kalder blot slægten Hvide, så jeg har svært ved at se, hvorfor systematikken skal brydes i dette tilfælde. --KLN 19. jul 2011, 22:36 (CEST)
DAA har slægter som sit hovedomdrejningspunkt, så det er vel nærmest forventeligt at den bruger "Hvide" i stedet for "slægten Hvide". DSD gør selv tydeligt opmærksom på at slægtsnavnet i det store og hele er en anakronistisk konstruktion. Når jeg kigger i Projekt Runebergs version af DBL, finder jeg ikke "slægten Hvide". Men hvorom alting er, så er min pointe at vi også her ser et tilfælde af systematik, der gør vold på substansen. Det kan man så gøre noget ved eller lade være. --Palnatoke 19. jul 2011, 22:54 (CEST)

Flytteforslag: Kategori:Slægten Hvide

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Bruger:Palnatoke forslå den 19. jul 2011, at Kategori:Slægten Hvide flyttes tilbage til Kategori:Hvideslægten, som flyttet den 23. dec 2009. Der er en diskussion om emnet på Kategoridiskussion:Slægten Hvide. Der er en uenighed, som skal håndteres. --Steen Th (diskussion) 22. feb 2015, 21:16 (CET)

Konklusion:
Ingen talt for flytning. Flytteforslag fjernes fra kategori. --Steen Th (diskussion) 12. mar 2015, 17:14 (CET)