Kategoridiskussion:Videnskabsfolk fra Danmark

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ægte deltmængder? Kategori-problem vedr. videnskabsfolk og praktikere m.fl.[rediger kildetekst]

Er faldet over noget som forekommer mig at være et problem. Danske økonomer m.fl. angives at være en underkategori af Danske videnskabsfolk. Men der må være en del økonomer (og tilsvarende i andre faggrupper) der er encyclopædi-interessante, men som ikke kan opfattes som (eller som selv opfatter sig som) videnskabsfolk, men som politikere, praktikere eller noget tredje. Er der nogen der har en god idé? Dvs. til en løsning hvor grupperne 'videnskabsfolk' pdes og 'økonomer' m.fl. grupper på den anden side opfattes som delvis overlappende (og at faggrupperne altså ikke bliver ægte delmængder af videnskabsfolk). Arbejder pt med bio'er på interessante sociologer, kultursociologer m.fl. og dér er præcis det samme problem. Vh --Bjoerna 16. jan 2006 kl. 19:56 (CET)

Tja, kategorien er måske blevet sat på lidt uovervejet eller i det mindste inkonsekvent. Således er Kategori:Økonomer ikke en underkategori til Kategori:Videnskabsfolk, men til blot til Kategori:Personer efter profession og Kategori:Økonomi. Kategori:Danske økonomer "burde" derfor måske snarere være en underkategori til Kategori:Økonomer og Kategori:Danskere, evt. en Kategori:Danskere efter profession. Hvis man ved en konkret dansk økonom så også vil have ham kategoriseret som dansk videnskabsmand kan man anbringe ham i Kategori:Danske videnskabsfolk. --Heelgrasper 16. jan 2006 kl. 22:57 (CET)

Hvordan pokker er Ferdinand de Saussure, som er sveizisk sprogforsker, blevet anbragt blandt danske videnskabsfolk? (Skrev 87.51.89.88 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

En simpel kopieringsfejl, gætter jeg på. Jeg har fjernet de fejlagtige kategorier fra Ferdinand de Saussure. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 29. mar 2008, 09:26 (CET)