Kevin McCloud

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kevin McCloud
MBE
Kevin McCloud.jpg
McCloud i 2009 til Goodwood Festival of Speed
Personlig information
Født 8. maj 1959 (60 år)
Bedfordshire, England
Ægtefælle Zani McCloud
Børn 4
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Dunstable Grammar School; Corpus Christi College, Cambridge
Beskæftigelse Forfatter, tv-vært og designer

Kevin McCloud MBE (født 8. maj 1959) er en britisk designer, forfatter og tv-vært bedst kendt for sit arbejde på Channel 4 med serien Grand Designs, som han har præsenteret siden 1999 og hans HAB Housing, der udvikler boliger.

Opvækst[redigér | redigér wikikode]

Han blev født i Bedfordshire, og har to brødre, Terence og Graham. De voksede op i et hus, som deres forældre havde bygget.[1] Hans far, Donald, var videnskabsmand og arbejdede med raketter, og McCloud tilskriver hans hang til godt håndværk, funktionalitet og smart ingeniørkunst til sin far.[2] McCloud gik på Dunstable Grammar School, som senere blev til Ashton Middle School, og studerede derefter kunsthistorie og arkitekturCorpus Christi College, Cambridge.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Designer[redigér | redigér wikikode]

Efter endt uddannelse arbejde McCloud som teaterdesigner, og etablerede sit egen lys-design firma kaldet 'McCloud Lighting', der på et tidspunkt beskæftigede 26 mennesker.[1] Hans arbejde inkluderer bl.a. udskårne og bemalede lofter i rokokostil i Harrods og flere projekter i samarbejde med J.J. Desmond Interiors og lysinstallationer i Ely Cathedral, Edinburgh Castle, Savoy Hotel og Dorchester Hotel.[3][4] I dag koncentrerer han sig primært om sit arbejde med TV, journalistik og produktdesign som bl.a. tæller arbejde for flere britiske producenter.

McClouds første bog, Kevin McCloud's Decorating Book, blev udgivet i 1990, og bliver fortsat udgivet på fem sprog. The Techniques of Decorating og Kevin McCloud's Lighting Book udkom i 1995 og The Complete Decorator i 1996.

Fjernsyn[redigér | redigér wikikode]

McClouds først eoptræden på fjernsyn var som gæstevært i HomefrontBBC Two. I 1999 begyndte han at skrive og præsentere Grand Designs, et program der handler om usædvanlig og kunstfærdig arkitektur i private boligprojekter. Det bliver produceret af Talkback Thames og har kørt i 14 sæsoner.[5] I serien møder McCloud familier, der opfører nye boliger eller renoverer eksisterende, og følger projektet over en længere periode. Han er ofte skeptisk overfor designet, tidsplaner og budgetter, og håber at alt går godt.

Han har også skrevet og præsenteret Grand Designs Indoors og Grand Designs Abroad. I sidstnævnte serie demonstrerer McCloud sine sprogkundskaber på flydende fransk og italiensk og optræder af og til som tolk for folk, som bygger huse i områder, hvor de ikke kan sproget. Han er redaktør for tidsskriftet Grand Designs, og har været i styrekomiteen for flere udstillinger og messer kaldet "Grand Designs Live" i 2005 og 2006.


Den 30. november 2008 var han gæst i Top Gear og var deres Star in a Reasonably-Priced Car. Han endte med en tid på 1:45.87, hvilket gjorde ham til nummer to på rekordlisten lige efter Jay Kay, som kørte i tiden 1:45.83.[6]

Hæder[redigér | redigér wikikode]

I 2005 blev han udnævnt som æresdoktor i design på både Oxford Brookes og Plymouth University. Han modtog et Honorary Fellowship i Royal Institute of British Architects i 2006 og fra Society of Light & Lighting (SLL) i 2009. Han er protektor for Somerset Art Weeks, Carymoor Environmental Centre og Genesis Project og ambassadør for WWF Verdensnaturfonden, og deltager aktivt i kampagner om One Planet Living, som er foreningens bæredygtige projekt. Han er også formand for kampagnen Great British Refurb, om møblering på en energirigtig måde.[7]

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

McCloud bord i et hus fra 1400-tallet nær Frome, Somerset,[8] med sin hustru Zani (Suzanna) og deres fire børn.[9]

Han taler både fransk og italiensk.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Building sight The Observer – 2 November 2003
  2. ^ [1] The BBC South Africa - April 2010
  3. ^ Biography at Channel4
  4. ^ Kevin McCloud - Biography. Talktalk.co.uk. Hentet 23/2-2015
  5. ^ Donna Ferguson (20. oktober 2013). "Kevin McCloud: 'I've been unlucky with property'". Daily Telegraph. London. Hentet 21. oktober 2013. 
  6. ^ Top Gear Series 12, Episode 5 2008.11.30
  7. ^ "Grand Designs Great British Refurb Campaign". Hentet 15. oktober 2011. 
  8. ^ "Somerset Celebrities". Hentet 15. oktober 2011. 
  9. ^ "He hates being on telly and his own house is a tip. So why do all the girls have designs on Kevin?". Daily Mail. London. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]