WWF Verdensnaturfonden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Luftballon med WWF-logo.

WWF Verdensnaturfonden er en organisation, der arbejder for at bevare natur og miljø. Generalsekretær siden 1. marts 2017 er Bo Øksnebjerg[1]. Daværende medlem af Folketinget, Gitte Seeberg, tiltrådte den 8. juli 2008 som generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden og forlod samtidig Folketinget. Hun forlod jobbet i juni 2016 efter otte år på posten, og tidligere Novo Nordiskdirektør Peter Bonne Eriksen blev herefter konstitueret til generalsekretær for den danske afdeling af WWF.

WWF Verdensnaturfonden (på engelsk: World Wildlife Fund eller World Wide Fund for Nature) blev grundlagt i september 1961. Den omfattende ødelæggelse af naturen i Afrika, inspirerede den britiske biolog Sir Julian Huxley til at oprette organisationen, der i dag har støtte fra over 5 mio. mennesker verden over.

Den danske afdeling, WWF Verdensnaturfonden, blev oprettet i 1972 med Hans Kongelige Højhed Prins Henrik som præsident[2].

WWF Verdensnaturfonden organiserer den årlige endagsevent Earth Hour.

I 2002 vandt Verdensnaturfonden en retssag mod World Wrestling Federation (i dag World Wrestling Entertainment) om rettighederne til brugen af forkortelsen WWF.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


  1. ^ http://www.wwf.dk/?18560/Ny-generalsekretr-i-WWF-Verdensnaturfonden
  2. ^ http://denstoredanske.dk/Natur_og_milj%C3%B8/Milj%C3%B8_og_forurening/Internationale_aftaler,_konventioner_og_foreninger/Verdensnaturfonden