Kilsfjorden (Volda)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kilsfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Volda
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Sunnmøre
Maks. længde 3 kilometer
Oversigtskort
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Kilsfjorden. (Se også artikler, som begynder med Kilsfjorden)

Kilsfjorden er en fjord i Volda kommune i Møre og Romsdal fylke i Norge. Den er en sidefjord til Voldsfjorden og er omkring tre kilometer lang. Den inderste del af fjorden, som også kaldes Kilspollen, er et nor med et smalt indløb ved Straumshamn. Udenfor Straumshamn kaldes fjorden oftest Botnavika.[1]

Fjordsiderne er høje og bratte, med fjelde på over 1.000 meter.

Riksvei 651 går langs vestsiden af fjorden, mens Fylkesvei 5891 går på østsiden og fortsætter ind langs Austefjorden. Kilsfjorden ligger ved en alternativ E39, mellem Folkestad og Bjørkedal, i Volda kommune.

Kilsfjorden er et navn som dækker områderne fra Mek til Kile, samt Botnen og Bjørneset.[2]

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Kilsfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ Kjelland, A (2006). Busetnadsoga for Volda. Band 2 Folkestad - Kilsfjorden - Bjørkedalen. volda kommune: Volda kommune. s. 211. ISBN 82-994080-7-5. 
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi