Kirsten Ahlburg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kirsten Ahlburg (født 31. august 1955) er en dansk forfatter som har over 680 udgivelser bag sig i Danmark og Sverige.[1] Det er såvel børnebøger og ungdomsbøger som voksenbøger.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Uddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Hun voksede op i Esbjerg og blev uddannet lærer på Esbjerg Seminarium, hvorefter hun flyttede til Aarhus, hvor hun nu bor sammen med sin mand Karl Aage Kirkegaard. I 1979 begyndte hun at undervise voksne flygtninge i dansk, og hun var indvandrerlærer i 17 år. Samtidig uddannede hun sig til psykoterapeut og havde egen praksis fra 1991 til 2007. Siden 2007 har hun været forfatter på fuld tid.

Debut[redigér | rediger kildetekst]

Kirsten Ahlburg debuterede som forfatter i 1985 med ungdomsromanen "Skal vi danse". Romanen blev den første let-læsnings roman for unge og voksne indvandrere i Danmark. Kirsten Ahlburg skabte således en ny genre og har siden da skrevet bøger for målgruppen.

Psykoterapeut[redigér | rediger kildetekst]

Sideløbende med sit arbejde som lærer og forfatter tog Kirsten Ahlburg en psykoterapeut uddannelse inden for tegneterapi, og hun blev færdig som psykoterapeut i 1991, hvorefter hun startede sin egen praksis. Her hjalp hun primært par med problemer i forholdet indtil 2007, hvor hun lukkede sin klinik og besluttede at blive fuldtidsforfatter. Som psykoterapeut blev hun kendt, da hun udgav fagbogen "Ikke i aften, skat" om kvinders manglende sexlyst. Bogen blev en bestseller og blev også udgivet i lande som Norge og Holland. Efterfølgende skrev hun flere psykologiske bøger både i form af romaner og fagbøger. Mest kendt er romanerne "Forandringer" og "Stolen for døren" samt fagbøgerne "Lyt til dig selv" og "Kærlighed kræver knofedt". I perioden 1990 – 2007 var Kirsten Ahlburg også en kendt brevkasserådgiver og klummeskribent. Desuden skrev hun en del artikler om psykologiske emner og deltog i diverse tv og radioudsendelser.

Forfatter[redigér | rediger kildetekst]

Gennem årene har Kirsten Ahlburg ud over læselet-romaner og fagbøger til voksne udlændinge skrevet en lang række børnebøger, pigebøger, læselet bøger for børn og unge, ligesom hun har skrevet en lang række selvhjælpsbøger om parforhold og seksualitet. Hendes bøger er også nået ud over grænsen til lande som Norge, Sverige, Holland og engelsksprogede lande. Kirsten Ahlburg har i dag fået udgivet over 500 bøger.

Meritter[redigér | rediger kildetekst]

I 2006 vandt Kirsten Ahlburg blandt 126 indsendte eventyr en landsdækkende konkurrence om at skrive det bedste eventyr i H. C. Andersens ånd. Hun vandt med eventyret "Lyset der ikke ville gå ud". Hovedpræmien var udgivelsen af eventyrsamlingen "Lyset der ikke ville gå ud og andre eventyr". Eventyrene bragte hende i aviser, radio og tv, og hun blev omtalt som Danmarks nye H.C. Andersen. Hendes populære pigeserie Nice eller nederen modtog i 2016 den eftertragtede Bogslugerprisen blandt 12 nominerede bøger.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Om Mig". kirstenahlburg.dk. Hentet 26. oktober 2018.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]